Dag 24

image1824
Idag är det fredag och jag hoppas på ett bra avslut på denna vecka =)
Gaah, det är bara 18 dagar kvar till prov.. Det är dax att plugga!!
Det kanske blir en plugg helg....

Ha en bra dag

Dag 23

image1829Mi mammi♥ var på salongen i går förmiddag. Det var lite mysigt faktist =) Eller mycke mys! Inte varje dag man får ha henne som kund. Jag tog bort materialet hon fick för ca 2 veckor sen och så fick hon en lyx spa behandling. Ni borde testa! Det är verkligen super skönt!!! =) Det roliga är att man inte hinner med sina egna naglar som förut längre haha. Just nu sitter jag med endast 3 naglar målade på vänster hand. Hann inte mer igår. Jag jobbade igår kväll också fast som barnvakt åt en söt liten pojke från mitt gamla jobb. Det var riktigt roligt att träffa honom igen. Och pengar kommer ju inte fel i dessa "fattiga tider" Ska jobba några fler kvällar framöver så det kommer in liite pengar ialla fall. Ska faktist ta och köpa mig själv en julklapp efterssom tomten tycker jag har blivit för stor för julklappar. hehe, nä, men vi i familjen har bestämt att vi skippar julklaparna helt å hållet i år. Hur kul känns det egentligen =( Ingen ju utan julklappar! Meen, har man inga pengar så har man inte! Jag får ju ialla fall 2 =) En från Jimmy♥ och en från kusin♥ Så jag ska alltså köpa tre =) En till mig själv och en till Jimmy och en till Kusin. Fast hennes har jag redan börjat på så den är snart klar. =)

Mitt liv- Skolan

image1821Hej alla mina blogg läsare.
Jag vet att bloggen har blivit lite tråkig, jag fick min första önskan om lite mer privata inlägg igår. Just nu blir det väldigt mycke skola, för mitt liv är just nu just skolan. Jag är där från mordon till kväll och har det super kul hela dagarna och hinner knappt känna efter att jag är trött. Sen kommer kvällen och (jag har som tur var 5 min hem från salongen) man äter middag, sen när man sätter sig i soffan är man död. Efterssom jag går i skolan har jag heller inga pengar. Då menar jag INGA pengar så jag vill heller inte glida runt och titta på massa fina skor och kläder på nätet som jag brulkar göra, då blir jag bara depp när jag sen ändå inte kan köpa dom. så det blir varken några "mitt liv" inlägg eller önskan om shopping inlägg. Inte heller några kändis eller nyhetsinlägg... Jag är helt enkelt för trött för att orka sitta vid datorn just nu. Min "lediga tid" borde jag egentligen sitta och plugga på men inte ens det orkar jag. ILLA!!


Men jag lovar att jag snart är tillbaka. Måste bara vänja mig vid detta jobbande för det lär bli mycket av det framöver.

Dag 21 och 22

Tisdag Teori- Förlängning med schabloner i gele
Jag var så trött så jag orkade inte ens sätta på datorn i går kväll så därför skriver jag lite nu. Vi satt och pratade lite allmänt om allt man ska kunna till provet på morgonen (som varje dag egentligen) Och jag MÅSTE börja läsa produktkännedom. Jag tycker ändå jag är ganska så säker på huden och naglarna men jag ska läsa på det med, men nu är det dax att ta det ett steg längre! Sen gick vi igenom vad det finns för "roliga" produkter överhuvetaget och det finns ju ett HAV av saker man skulle vilja ha! (minst sagt) (hmm, säger man så?) Sen tog vi lunch och efter det skulle Ilona visa hur man förlänger en nagel utan tipp med gele. Då trillar en kund in (vi tar inga kunder på tisdagar) Fast någon hade bokat in henne så Ilona sa till mig att DU gör förlängningt på henne med schabloner. OJ! Men det gick bra. Det tog 2,5 timme kanske lite till. Ganska lång tid, men det var ju faktist första gången och dessutom med fransk manikyr som jag MÅSTE öva på! Sen köpte jag lite lack å glitter så man kan göra sina egna (och andras....Maria;)) fin fina hemma. Det gätter bara att ha fantasi. Nästa vecka ska vi hålla på med dekorering weeeeiiii va roligt!!! (Bild)


Idag ska vi eller jag nog få min första kund i Akryl på eftermiddagen. En klasskompis är gravid och "tål inte" lukten av akryl för det luktar väldigt starkt plus att hon har en inte så rolig graviditet så hon springer ut och spyr om vartannat. stackarn! Så lite därför kan vi inte hålla på med Akryl så mycke. Men sen har vi inte fått in den "luktfria" heller så ja. det finns fler anledningar till att vi inte har börjat trotts att vi skulle börjat i förra veckan.Jag hoppas att vi ska lära oss färgat gele och glitter gele nu idag på förmiddagen. om vi inte har så många kunder då... Nu är det tet absolut roligaste och absolut "hemskaste" (slut provet) kvar.

Det är bara att kämpa på =)
Ha en bra dag

Uppdatering


Förmiddagen var KATASTROF! Jag hade en kund som inte kunde bestämma sig för någonting hehe. Men men,  eftermiddagen vart mycket bättre! Då var det en jätte söt tant som kom på manikyr som vart så nöjd så jag fick 10 kr dricks. Så söt så! Sen kom en stammis kund som också är så söt. Då går tiden snabbt. Nu är jag hemma och starx ska jag och Jijmmy ner till centrum ochh köpa mat och någonting gott för vi ska ha lite mys kväll. Har längtat hela dagen =)

Ha en bra kväll









Morrn

image1819Japp, vi fick sovmorgon idag till 10. Så då tvingade jag mig upp vanlig tid och gick till gymmet. En halvtimmes rask promenad på bandet blev det. Mer orkade jag inte. Mitt huvud är fortfarande inte bra från värken. Jag gick och la mig vid 20 tiden igår för jag kunde inte mer göra än att ligga i ett mörkt rum och tycka lite synd om mig själv hehe. Vet inte när jag somnade sen. men jag låg lääänge ialla fall. Nu är det frukost dax. Sen måste jag föna håret och fixa mig lite inför tisdagens teori... Ha en bra dag

Dag 20

Gaah va ont i huvudet jag har!

Känns inte bra, är super trött och har jätte ont. Känns nästan som början till migrän..
Dagen har väl gått ganska bra, eftermiddage gick segt pga huvudvärken men annars har det varit en helt ok dag.

Jag får mer och mer att tänka på. Snart blir jag knäpp!
Jag som alltid har varit trygghets Jessica står snart och vet inte vad som ska hända. Hur kunde det bli så här haha? Jag har alltid sökt mig till tryggheten och stannat där, men nu.... ja.

Det här kommer bli bra.. Allt ordnar sig på något konstigt sätt tillslut.

Nä, ha en bra kväll. Imorgon bitti blir det träning. BASTA!

Gaah

Jag kan inte plugga!!! Det spelar ingen roll hur mycket jag läser, inget fastnar.
Jag kommer aldrig klara det där provet!
image1818

Helgen

I fredags var det Idol. Jag gick och la mig ganska tidigt för jag var otroligt trött så jag hann inte se vem som åkte ur idol. men jag var sten säker på att det skulle bli Andreas... Men icke!!
image1815
Varför åkte Daniel ut? Hur röstar ni egentligen? KATASTROF!
Det var ju Daniel och Marie som skulle gå till final!
Och jag SKA se MARIE vinna!!!

Lördagen sov jag halva dagen, det var skönt att äntligen få sova ut! Det behövdes! Men man blir så förbaskat seg hela dagen sen. Jag som hade tänkt att plugga men jag orkade inte.Det var mys med Tacos framför Pirates of the caribbean 3 på kvällen, sen smaskade vi massa gotta.



Imorse så gick jag upp kl 10 och pluggade lite. Sen vaknade Jimmy. Han ska iväg på bandy senare så då tänker jag fortsätta pluggandet. Det börjar närma sig slutprov så nu är det bara att läsa!!!

Dag 19

Fredag
En "snabb dag"

Gjorde en lyx spa manikyr på morgonen och sen en förlängning och sen tog jag bort material från en kvinna vars några naglar hade böivit gröna för att hon inte sätt att materialtet släppt och det kommit in vatten under.
 Viktigt!!
Släpper materialet gå genast tillbaka till salongen ni gjorde naglarna på och be dom ta bort det eller göra om.


Sedan senare på em gjorde jag Akryl naglar på Kerstin. Och det vart med ett litet smile på fransken, men bättre det än att det blir fult! Resultatet vart ok. lite ojämt men hade jag gjort på en riktig kund hade jag buffrat mer så det vart gämt. jag ville bara se så att resultatet vart som det skulle.

Men allt jag gjorde idag gick så snabbt =)
Jag börjar bli lite duktig =)

Dag 18

En helt ok dag.

Jag var ganska snabb idag. På morgonen försökte jag mig på en påfyllning på Ilona, men hann inte klart (som vanligt) Och det första lagret gele vart som vanligt damm i. + att jag gjorde hennes ena nagel kortare än alla andra så jag fick fila ner alltihopa. inte bra! Det tog 1 timme och 15 min. skulle tagit 1,5 tills jag var helt klar.
Eftermiddagen gjorde jag en förlängning på 2,5 timmar tror jag det var, och det var min första nagelbitare också.




Sen kom det en kund som skulle ha manikyr fast hennes material hade lossnat så jag gjorde om alltihopa på mycket kort tid =) Det går framåt med tiden ialla fall.
Akrylen börjar vi med först nästa vecka. Skönt! Fast egentligen skulle man "ta tjuren i hornen på en gång.




Dag 17


Det vart ingen Akryl idag. Varken på Kerstin eller kund. Lika bra det för det känns verkligen som att Akryl inte är min grejj. Jag vill ju så klart lära mig men fy så svårt det är!!! Känns typ omöjligt :S Nä, sluta tänk så negativt nu Jessica! Usch jag har haft en jobbig dag idag, är helt slut i skallen.. Viste inte vad jag pysslade med i slutet haha. Inte bra! Inget yrke att ha dåliga dagar på detta!!! Man måste ju vara på topp hela tiden. Ialla fall måste man låssas... Man vill ju vara trevlig, glad och sådär som en "nageltjej är" Ni vet...

Det blir inte så mycket skrivende i bloggen nu. Har lagt den åt sidan nu för jag orkar helt enkelt inte. Skriver knappt alls på era bloggar.. trist! Är ju inne och kikar vad ni har för er men orkar inte sitta någon längre tid. Ni får ha överseende med mig. Jag är jätte glad för era kommentar jag får, ska nii veta =)

Jimmy....

image1810

Det är vår dag idag. (19 månader)
Ja, vi räknar fortfarande månader hehe

Puss

Dag 16

Teori- Akryl
image1811

(Bild)
Förmiddagen gick åt att lära oss om Akryl, Och strax innan lunch tog vi fram vår lite krångliga men snälla och tålmodiga kund Kerstin. (Stackars Kerstin vad hon får stå ut med hehe.) Och det såg så enkelt ut när Ilona gjorde en nagel, för sen när jag började var det jätte svårt! Huvva! Ser faktist inte (för första gången) fram emot att få en kund i morgon =( Vist har jag varit nervös och pirrig inför första kunden i varje moment men nu kändes det inte alls nå bra när vi övade på Kerstin. Det går säkert bra... men det blir nog förhoppningsvis ingen permanent fransk haha. Och OM kunden vill det så blir det inget stort smile inte. För det var nästan omöjligt att få till smilet!

Aja, ingen ide att oroa sig inför imorgon. Jag får ta det då.

Ha en bra kväll

Dag 15

image1809
Mina naglar som Sara har suttit och jobbat med hela långa dagen.
Efterssom jag delvis har varit med och överfilat (filat föör långt ner) några naglar så tog det väldigt lång tid att ta bort det gamla materialet för att det var väldigt känsligt. Men så vart några naglar till överfilade så allt tog väldigt lång tid... Sen är vi båda väldigt petiga också hehe. ALdrig mer igen sa hon när hon hade kommit halvvägs :s
Detta var katastrof. Tiden alltså... =(

Bättre lycka nästa gång!

Helgen

Helgen spenderade jag ute hos mamma och Hasse. Vi firade Hasses 52 års dag.
image1805
SNö snö å mera snö!

Vår gamle vänTrasan =)

Simba =)

Dag 14

Fredag

Förmiddagen var rolig! Marie (Janas mamma) kom och gjorde en förlängning. Vi hade mycket att prata om så det tog låång tid. Men resultatet vart fint. Bilder kommer... (Måste lära mig att prata utan att titta i ögonen utan hålla mina ögon på naglarna!) Eftermiddagen gick snabbt sen satte jag mig på tåget hem till mamma. Resan gick super snabbt. Satt och skrev och läste lite i läroboken. Ikväll gjorde jag en förlängning på mammsen också. Även om hon var och kanske är lite skeptisk hehe ;) Det vart fint. Det är bara lite ovant i början men förhoppningsvis fastnar hon också :)

Det är sent, jag är as trött så nu är det sängen för mig!

image1801
I MISS you and I LOVE you Jimmy

Dag 13

En bra dag!

Kom nyss hem från skolan. Gick lite över tiden idag med det var en kund som hade gjort sina naglar igår hos en av tjejerna som ville ta bort fransken. Så jag började men sen kom min manikyr kund (som jag inte hann klart med så Sara (en klasskamrat) tog över)) så tjejen gick hem och åt i mellan sen kom hon tillbaka så fixade vi klart.
Gjorde klart Ilonas naglar i förmiddags och det gick bra förutom att det vart så jäkla dammigt. men men. Jag har gjort två påfyllningar med gele idag och det gick bra. Har inte tagit några kort idag och glömde kameran idag igen så det blir inga kort från gårdagen idag heller.

Jimmy åkte till Mora i morse så jag är ensam hemma jag. Skönt fast jag saknar honom ändå! Jag har bara sovit ensam en natt här hemma sen vi vart tilsammana så det känns lite si så där.
Men jag får väl se det som positivt. Jag kan göra vad jag vill utan att störa å jag slipper tvn =) SKa nog försöka läsa lite om jag orkar. Måste fixa nåt att äta först.

image1800
Miss you min bejbi!!



Dag 12

Gele!!!

Åh, vad roligt det ska bli att börja med gele idag! Fast jag måste erkänna att det är ganska pirrigt! För materialet lossnar väldigt lätt om man inte gör precis som man ska :S Tänk om alla kunder kommer tillbaka utan naglar :(
Min hals är inte okej. Min röst... hehe ja, vi får se hur det går att prata med kunden idag.
Nä, det är inte sååå farligt. Men hes och lite ont har jag faktist.
Jag tar med ig kameran också så ni får se sen =)


Uppdatering


Jaha, förmiddagen gick snabbt. Jag gjorde en förlänging med gele och det gick bra. Jag tog som vanligt väldigt lång tid på mig med filningen.. 3 timmar tog det. Sen sa Ilona att jag skulle göra hennes. Och det kändes kul men läskigt samtidigt. Men det gick bra och jag fick massor av tips på vägen. Jag är tex alldeles för noggrann när det gäller filning då så klart. Jag tog väldigt lite med el filen och massor med "Buffern" Men nu vet jag att jag ska ta mycket mer med el filen så slipper jag så mycket jobb med Buffern. Imorgon bitti ska jag fortsätta på Ilonas naglar för dom vart inte klara. Och kameran glömde jag på salongen så jag lägger in bilderna imorgon. Sorry.

Ha en bra kväll





Dag 11

Teori- Gele

Idag (igår) gick vi igenom hur man ska lägga gele. Det ser så enkelt ut men man måste få exakt rätt mängd. inte för lite och inte för mycket för annars kan materialet "ramla av" Vi satt och pratade om skatt, moms osv igår igen. Det är verkligen inte kul! När man tror att man fattat och ska säga det med sina egna ord så är det hela tiden fel. Gaah! Aja, jag hoppas på att Padma (en kompis som håller på med ekonomi) kanske kan hjälpa mig. eller att hon kanske känner någon som kan! Eftermiddagen gjorde Ilona en påfyllning på mig så att vi fick se hur man gör det också.

Det snöar =(

image1793Jag vill inte ha vinter! Speciellt inte nu när man känner sig lite risig! Kanske den där echinagarden och honungen hjälpte lite igår för jag har inte lika ont. Eller så är det för att förkylningen har gått förbi "ont i halsen steget" I viklet fall som helst har jag lärt mig att honung är bra mot halsen när den gör så där förbaskat ont och det är torrt i halsen. Gick upp några gånger i natt och tog mig en sked. Det kändes mycket lenare i halsen eller vad man ska säga och jag kunde somna om.

image1796
image1795

Dag 10

Sov lite sämre i natt med tanke på min onda hals och bättre under dagen vart det inte heller. Det är mitt vanliga halsont som jag alltid får den här tiden på året och klart att den ska komma nu när jag minst av allt får bli sjuk! Surt! Jag fick låna pengar av Ilona så jag kunde gå och köpa mig echinagard, citron och honung så nu jälvlar ska denna förkylning inte bryta ut!

På förmiddagen fixade jag Veras (en klasskompis) naglar och i eftermiddags fixade hon mina.
Nu ska jag gå och koka mig lite te med honung och lägga mig och glo på tv.

image1799

Vill inte!

ALLMÄNNA RÅD - Halsont
Kall dryck eller glass kan ge lindring för stunden. Det kan också kännas bra att dricka något varmt eller att suga på en halstablett. Undvik fysisk ansträngning. Om du är rökare ? sluta röka!
LÄKEMEDELSRÅD
Det finns inga receptfria mediciner som botar halsont. Smärtan kan lindras med hjälp av något smärtstillande läkemedel som innehåller paracetamol t ex Alvedon. Sugtabletter kan även lindra besvären.

Vill inte, får inte bli sjuk nu!

Party

     Födelsedags fest hos Linda.
Här kommer lite bilder.



Tack för igår det var roligt =)

Brun utan sol

Jag har varit väldigt anti brun utan sol då jag inte tyckt att det har hjält eller att det blivit ogämt å så. Men ett tips jag fick var att smörja in sig med vanlig lotion samtidigt. Det blir ett mycket gämt och fint resultat.

Denna ska du testa! Riktigt bra!

Dag 9

Bästa dagen på länge!

Idag på morgonen gjorde jag en förlängning med glasfiber. Jag fick tidspress på mig till 2,5 timme så jag var jätte stressad med tanke på gårdagens fem timmar. Men oj så bra det blev! Ilona var jätte nöjd med min förlängning och jag själv också!


Efetr lunch frågade Oana (en klasskamrat) mig om jag kunde hjälpa henne att göra fransk manikyr med gele på hennes naglar och jag hade aldrig gjort det förut men sa att jag kunde försöka. Och det var stoor skillnad  att göra med gele än med lack som jag har gjort innan. Mycket lättare! (Fast att det oftast är det man har svårast med på hela kursen) Och Ilona blel helt till sig och började skratta jätte mycket så jag trodde så klart att jag gjort fel men icke det var så bra så bra att hon inte trodde det var sant. Kul!

Efetrmiddagen fick jag en ny förlängnings kund och det tog aningens längre tid denna gång. tror att jag var klar 3 timmar efter att hon kom. Men då gjorde jag frans manikyr med lack denna gång också. Jag vart riktigt nöjd denna gången med! =)  Ett bra slut på veckan!

(Bilder: 1. efter förlängnig 2. efter frans med lack)

Dag 8

Jag är helt slut idag. Jag satt med en kund i förmiddags i 5 hela timmar med en glasfiber förlängning. Jag klantade mig och tog för mycket lim så att det rann ner på sidan och under nageln. Det var ett rent helvete att få bort. Bara filningen tog typ två timmar.. Huvva! Nu gör jag aldrig om det misstaget igen kan jag säga. Det var första och sista gången! Man lär sig av sina misstag heter det ju. Eftemiddagen fick jag en klassisk manikyr kund. Jag fick justimage1768 i mig mat så nu är det dax att sätta sig och läsa på lite. Nu börjar det bli mycket man ska kunna. Usch! Jag är så rädd att jag inte ska klara provet! Just för att jag vet hur jag fungerar i sånna situationer.. Blackout när jag sätter mig. Jag vet inte om jag kommer klara det. Det är ju inte enkla saker detta. MASSA konstiga ord på latin som man ska veta vad det är mm.

Aja. inget att oroa sig för just nu. Det är bara att kämpa vidare med teorin!!
Ha en bra kväll


Dag 7

Min första riktiga nagelförlängning

(Bild 1. Före. 2. Under 3. Efter)

Förmiddagen vart låång idag. Kunden kom kl 10 och 14.15 var jag klar. Resultatet var ok tyckte jag. Ilona sa att det var jätte fint. Att på många salonger ser dom ut så som mina första naglar fast att nagerterapeuten jobbat i flera år. Det kan jag inte fatta! Eftermiddagen var inte rolig! Öppna eget, F skattesedel, Ekonomi, skatt, moms, redovisning mm. Detta går inte ihop med Jessica!!! Jag fattar inte! Siffror, bokstäver och papper varken kan eller vill jag hålla på med!! En revisor måste jag ha! Någon som är revisor eller känner en som vill ha lite mer jobb?? Skrik till! :)


Dag 6

Tisdagar- teori- ett nytt steg- glasfiber och silke.
Vi gick igenom tippar,glasfiber och silke hela förmiddagen och eftermiddagen var det dax för Kerstin att komma och få förlängning med glasfiber. Det gick ju inte så jätte bra tyckte jag. Ilona sa att det var bra gjort, men ja... Det är svårare att göra på Kerstin än på en människa så jag får kanske vara nöjd ändå. Jag tänkte jag skulle ta med mig min kamera imorgon och fota Kerstin med mina första glasfibernaglar för att se skillnaden sen när man gjort några. Vilken tid det tar! Vi gjorde en hand på 3,5 timme. Ok, det var absolut första gången och man var "tvungen" att få ett godkännande efter varje steg. Och så blev det fel så fick man göra om och så vidare så bara själva godkännande delen tog säkert lite extra tid. Det som var svårt var att välja tipp. Det finns säkert fler än 30 sorter, jag vet inte hur många men det är för att det ska finnas tippar för alla olika sortes naglar. Filning tog sin lilla tid och detta klippande och klistrande som ska vara "så lätt" var inte alls lätt! Vi har 3 kunder imorgon på sex elever och jag hoppas att jag får en kund! Nu- läsa igenom alla steg inför imorgon sen dega i soffan!! Ha en bra kväll!

Silikonet varar för evigt....

image1762
Fick ett mail med denna bild av Hasse. Hahaha jag höll på skratta på mig. Fast egentligen vet jag inte om man ska skratta eller gråta!?

Första tränings dagen på länge!

Vi slutede lite tidigare idag eftersom vi inte hade några kunder. Så jag passade på att gå till gymmet. Eller jag hade redan planerat att jag skulle gå. Måste komma igång igen. Jag hatar numera dessa speglar på gymmet (igen) När jag tränade som en galning brydde jag mig inte så mycke men nu känns det bara fluff alltihop. Så det ska vi ta och göra någonting åt! Imorgon får vi se om jag hoppar på spinning annars blir det på onsdag =)
Ha en bra kväll

Dag 5

Säg hej till Kerstin


Vi hade inte så många kunder idag så vi fick öva på Kerstin i stället.
Här ser ni ett försök till en fjäril hehe.


Man kan göra jätte fina mönster men oj vad svårt det är. När Ilona gör ser det så lätt ut. Men när man försöker själv blir det bara kladd hehe. Jaja, man får öva öva öva! I morgon ska vi ha teori... Vi ska börja med förlängning med glasfiber/ silke. Det ska bli spännande! Jag har själv aldrig sätt hur det ser ut eller hört någon som gjort det. Men förhoppningsvis nu i veckan ska jag också få :)

Helgen snart slut.

image1759Det har varit skönt att ha haft helg men samtidigt ska det bli roligt att komma tillbaka till skolan imorgon =) Jag pratade precis med svärmor och hon ska boka en tid hos mig för manikyr imorgon =) Kul!
Jag har pluggat på läxan och ska nog ta mig en titt till i boken innan jag somnar ikväll och sen blir det nog en titt till imorgon bitti innan jag börjar för att friska upp minnet lite till. Jag har klippt Jimmy idag också. Han såg ut som ett troll, jag viste inte vad jag höll på med där ett tag. Det såg hemskt ut. men det vart ok tillslut haha. Maria du får inte mörda mig sen när det är dax för proffset att titta på vad jag har ställt till med hahaha.
Snart ska vi börja med maten, det blir kött och typ pommes å massa sallad! Sen blir det nog tv ialla fall för min del. Jimmy kanske ska spela jag vet inte. Vi tittade på film tidigare idag born supremacy Den var riktigt bra!

Ha en bra söndags kväll

Nagelbord

Maria hittade ett arbetsbord till mig som jag vart lite kär i!
image1757
3995kr
Vist var det snyggt!

Tro det eller ej...

Ni som känner mig vet att jag för det första hatar att läsa. Ellerhur?! Och sen vet ni också hur jag var under skoltiden.. (Inte bra!) Kan ni tänka er att jag Jessica ligger en lördagskväll och pluggar som en galning? hahaha nä, inte som en galning kanske. Men jag har snart läst halva läroboken. Jag brukar typ somna när jag ligger och läser. Ok jag ska erkänna att jag har gäspat några gånger men jag är vaken och jag vill läsa mer. Det är heeeeelt jävla otroligt! Mamma du skulle se mig. Du skulle inte tro dina ögon ;) Nä, jag ska ta och fortsätta läsa. Har ju läxa till på måndag också. Är det inte konstigt egentligen. Jag läser mer än gärna hela boken en lördagskväll men när det kommer till läxa så fastnar inget!? Jamenar hallå? Det är typ själva ordet som gör att min hjärna stänger sig? Den informationen fastnar inte. Är det inte konstigt!?

I Now Pronounce You Chuck & Larry

image1756

Jimmy höll stundtals på att garva på sig så rolig tyckte ha att den var hehe. Jag tyckte den var rolig jag med. Kanske lite överdriven ibland men det är ju en sån film.. Men se den!

Lite tankar

Lördag =) Känns bra att vara ledig för att smälta allt som hänt denna första vecka i skolan. Det är så mycket nyaimage1755 intryck, konstiga ord och alla produkter man ska lära sig vad det är. Alla steg i dom olika manikyrerna.  Men det är verkligen super kul alltihop.

image1753Det jobbiga än så länga kan jag tycka är tidspressen att vi har 7 veckor på oss att lära oss allt både praktist och teoretiskt. Det är lite stressande kan jag känna! Men sammtidigt har det gått fyra dagar och jag tycker att jag har lärt mig massor under den tiden! Det är just nu (än så länge) den teoretiska delen som är svår.

Jag har aldrig kunnat plugga. Jag fuskade mig igenom skolan vilket jag verkligen ångrar idag!! Mycket skulle jag kunnat idag om jag hade gjort skolan som man ska. Men tyvärr var jag så otroligt skoltrött redan i högstadiet och jag hade ganska svårt för mig i skolan. Jag var verkligen tvungen att ge allt om jag skulle ta in någonting och det orkade inte jag. Kompisarna var roligare. (såklart) Egentligen kan jag tycka att det är tidigt att bestämma sin framtid i 16 års ålder när man går gymnasiet. Men vet inte vad man vill när man är så ung (ialla fall många) I den åldern tänker man inte som man gör idag. Då brydde man sig om att bli omtyckt av sina vänner och att ha kul inte att vara duktig i skolan så att man skulle bli smart, needå! När jag ser tillbaka på den tiden på mig själv tycker jag inte om den personen. Jag mådde väl inte så jätte bra och hade en väldigt dålig självkänsla. Jag tyckte inte omimage1754 mig själv. Men hade jag varit som jag är idag då hade jag nog blivit smart hehe.
Usch! Ibland känner jag mig så blåst. Vadå.. jag kan inte ens frågorna på barn spel. Hemskt!

Jaja, skit samma. Nu sitter jag i skolan igen fast att jag sa att ALDRIG mer. Men nu är det lite annorlunda. Nu vill jag ju... och jag tycker att det är roligt då är det lätt att lära sig =)

Yeees!

image1749
Sam åkte ÄNTLIGEN!

Nästa gång är det Amandas tur!


Dag 4

Då var det fredag då. Oj så fort det gick. Inatt har jag sovit =) Tro om man nästa vecka ska ta och börja träna?! Sara på utb har också world class kort så hon kanske vill hänga på =) Nu har jag bjudit in alla mina kompisar till att komma och göra manikyr. Vist dom måste betala men det är inte dyrt! Det skulle vara riktigt roligt om dom kom! Ska erkänna att jag faktist är lite nervös för läxan. Jag var så förbannat trött igår kväll så jag hade svårt att ta in det jag läste. Ändå satt jag med det nästan hela kvällen lite från och till. Grejjen är den att jag inte vet hur noga man måste berätta. Om man mäste berätta om alla ämnen som finns i och vad dom gör för nytta och så. Det är mycket konstigt ord så jag har svårt att memorera ord som jag inte är van att höra eller använda. Vissa ord fattar jag inte alls. Som regenererande. Jag kan fortfarande inte uttala det fast jag nu vet vad det betyder och har hört hur det ska uttalas. Men det går inte ihop sig i min hjärna =( Jag vill ju förklara med mina ord men det är svårt när man inte fattar vad det står hehe. Aja, det går säkert bra. Jag har aldrig kunnat plugga. Kommer säkert kugga på det stora slutliga provet också som vanligt med mina blackouter vid prov... Äh. ingen bra morgon idag! Nu- frukost! Ha en bra dag!


Uppdatering


Jahaja. Första veckan slut. Snacka om att jag har haft kul denna vecka! Och oj vad jag har lärt mig! Jag har idag fått gjort en klassisk manikyr, en spa manikyr och i dag äntligen fick jag min första Lyx spa manikyr. Precis när jag skulle gå hem kom en kunds ( en tjej på 11 år som ville ha halloween naglar) lillebror och vart lite avis på syrran för dom fina spindelnäten så jag frågade om han ville ha ett. Och jag vart faktist riktigt nöjd med resultatet. Men dom rätta produkterna går det super lätt =) Idag köpte jag 2 lack som jag har tänkt att jag ska öva att göra blommor och sånt med. Jag ska bli bäst hihi. Mitt huvud var typ fullt på förmiddagen. Jag skulle (som tur var) göra lyx spa manikyr på en klasskamrat och hade skrivit fel på min fusklapp så jag gjorde typ allt i fel ordning haha. Sen kom kunden och jag gjorde fel igen fast inte så mycke. men jag skyllde på mitt trötta huvud och hon var så gullig tanten och sa att det inte alls gjorde någonting och att man faktist lär sig på att göra fel =) Så det var ju skönt. Det var ju faktist bara min 3e dag. Ett bra avslut på dagen vart det idag. Nu ska jag ha lite helg fast jag ska faktist plugga lite i helgen med. -Det ska sitta om 6 veckor på provet :s Jajjemen!!!! =D

Måste bara tacka för erat stöd och era peppande kommentarer! Ni är så söta! ♥ Hoppas ni inte blir trötta på allt snack om utbildningen. Ni får säga till om ni tröttnar =)

Det första lacket är ett underlack med svag rosa fär för att gämna ut. Den andra heter 607 och den sista 604.

Nu ska jag och Jimmy ha räk macke mys framför tvn =)
Ha en super trevlig fredag.



Föresten gick det si sådär med läxan i morse men vi fick ha anteckningar bara vi kan det till slutprovet :S
Ny läxa till på måndag har vi fått. suck



Dag 3

Godmorgon
Äntligen en natt med sömn! Vist har jag vaknat flera gånger men jag har inte legat vaken och stirrat. Skönt! Känner mig ganska utvilad faktist! :) Jaha, det kommer bli mycket skrivande om min utbildning som ni kanske förstår. Jag ska försöka ta lite kort någon dag också så ni får se hur jag har det =) Idag blir det som sagt Lyx spa manikyr =) Man får handbad i lavendelolja, hand peeling, hand mask, parafinbad, massage och självklart fixar vi dina naglar i vilken färg du vill =) Igår fick vi lära oss lite knep hur man kan göra vackra blommor men oj vad svårt det var! Av 10 naglar var det två som blev riktigt fina hehe. Det är träning som behövs! Nä, nu ska jag ta å göra mig klar =) Ha en bra dag!

RING RING RING och boka en tid för Lyx spa manikyr hos oss elever så får du njuta lite =)


Uppdatering

Då var även dag tre slut. Jag har även idag haft kunder hela dagen fast ingen lyx spa manikyr tyvärr :( Men jag själv fick lyx spa manikyr. Det var UNDERBART! Händerna är jätte lena och fräscha! Daganrna går så fort! Imorgon är det redan fredag. Dom här 7 veckorna kommer att rinna bort fort som attan! Idag fick vi även läxa.. Inte vidare kul när man kommer hem med huvudvärk men men.. Det är bara lägga sig och läsa det. Jag ska läsa och lära mig om Biologisk nagelvårdsolja och imorgon ska jag lära mina klasskamrater. Det ska bli kul! Hade det varit någon annan stans eller handlat om nogot annat hade jag redan nu haft ångest inför imorgon men nu känner jag inte så och det är verkligen super skönt! Kan ni tänka er? Det är kul att få läxor!! (om jag inte hade haft huvudvärk) Och hålla föredrag? Jag Jessica tycker att det är kul... hehe weeei!
Bäst att sätta igång. Ha en bra kväll.


Uppdetering

Haha, har suttit hemma och pluggat på min läxa, Det går sådär med huvudvärken :S Och tröttheten gör ju inte saken bättre direkt :( Det är ett stycke som jag verkligen inte förstår vad det står. Jag har frågat mamma om hjälp men hon fattar inte hon heller och inte gör Linda det heller. Surt.. Aja jagfår göra mitt bästa. Just nu känns det som att inget av det jag läser fastnar :( Hur ska detta gå??? Jag satte mig och "lekte" lite med dekorationer på naglarna. Men det gick verkligen inge vidare! HAHA det ser hemskt ut!

Kladd kladd och ännu mera kladd =P (titta inte så noga nu. naglarna ser hemska ut!)
Bild nr 2 vart väl bättre än 1. Men jag har inte bra produkter hemma än! Jag måste få några försökskaniner hit så att jag kan köpa lite grejjer!!! image1748

RSS 2.0