9 Bakteriekällor som finns nära dig

Snodde denna av Marre

1. Handväskor och plånböcker

Din handväska samlar upp bakterier utifrån, när du till exempel ställer den på marken eller på golvet. Plånböcker däremot, samlar på sig smuts inifrån det vill säga från det som vi stoppar i dem. Pengar är en stor bakteriefälla eftersom de ofta vandrat från hand till hand under en oändligt massa år.


2. Fjärrkontrollen

På ett hotellrum är ofta fjärrkontrollen det överlägset smutsigaste föremålet. Många olika fingrar har tryckt på manicken, som inte på långa vägar rengörs lika frekvent som den används.


3. Tvättmaskinen

Här tvättas underkläder som i sig innehåller ungefär 0,1 gram fekalier (avföring) per trosa eller kalsong. Och det är ju ganska så många tvättar som körs innan en tvättmaskin byts ut. Gör därför rent tvättmaskinen då och då, genom att köra ett riktigt hett program. Då desinfekteras tvättmaskinen. (ALLTSÅ ÄÄÄÄCKLIGT)


4. Skärbrädor

På en skärbräda finns mängder av bakterier. Enligt aftonbladet.se finns det 200 gånger fler fekalier på en skärbräda än vad det finns på en toalettsits. Och det säger väl allt?


5. Telefoner och mobiltelefoner

Smutsigast på en telefon är området där vi har munnen när vi pratar. Där finns en oren blandning av skit från händerna och bakterifylld saliv.


6. Tryckknappar

Till exempel hissknappen och bankomatens knappsats är fyllda av bakterier just därför att många använder dem eftersom man helt enkelt är mer eller mindre tvungen att göra det. De ingår i mångas vardag. Det i kombination med att just dessa knappar sällan rengörs gör dem till en riktig bakteriefälla.


7. Yogamattor

Eller gympamattor fylls med bakterier efter bara ett enda träningspass. Desssa kan leva kvar ett par dagar om inte mattan rengörs efter varje pass.


8. Flygplanstoaletten

Dessa används mycket ofta, av många olika människor under en begränsad tid. Inte konstigt att det skapar enormt mycket smuts.


9. Varukorgar, varuvagnar

Det säger sig självt. Hur många har helt nytvättade händer när man kommer in till en livsmedelsaffär? Inte många. Däremot kan en och samma korg eller vagn användas flera gånger på en och samma dag av olika personer som bär på olika bakterier, vilket är helt orent.


Kommentarer
Postat av: sandra

Yuäk!! Så jäkla äckligt sånt där!!

2008-10-30 @ 20:45:21
URL: http://alellah.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0