❤¸¸.•*¨*•♪ Gott nytt år ♫•*¨*•.¸¸❤


Trött!!

Idag är jag trött! Jag har jobbat länge idag men fick till kosten skit bra. Skulle träffa Emma- Lee kl 18 på gymmet var det meningen men av någon anledning så tänkte jag att det var måndag å tänkte att jag hade så gott om tid till 18.30? Jag tittade flera ggr i kalendern men poletten trillade inte ner förns jag fick ett mess av Emma- Lee kvart över 18 hallå, var är du typ.. Då fick jag upp farten väldigt snabbt. Jag vet inte varför jag tänkte så fel. Skyller på tröttheten..

Det vart triset ben idag tillsammans med Emma- Lee. Hon hade redan kört benen denna veckan så hon körde samma vikter som jag. "Jag kör bara med lätta vikter" sa hon när en tjej på gymmet undrade varför hon körde ben igen. LÄTTA vikter??? Gaah! Själv höll jag på dö hahaha Det är bara att inse att hon är jävligt stark vår PT ;) (känns fortfarande så bra att säga " min PT" känns så proffsigt hihi)  Allt ser ju så enkelt ut för henne hihi. Måste ju bara berätta... I måndags körde hon och jag fällkniven å min mage är fortfarande öm haha. Den TAR verkligen :) Emma- Lee skulle först visa hur man gjorde.. hon hade en vikt på men jag skulle få köra utan.. Hon körde på där 8 gånger å det såg inte ens ut som att hon tyckte det var ens lite jobbigt. Så var det min tur. Jah, nu kör vi.. FIFAN! Det var ju sååå jobbigt haha. Klarade jag ens 8 st på första settet? Tror inte de hehe. Det är rätt kul att träna med henne för då inser man vilken lååång väg jag har kvar hehe. Jag som tyckte att jag hade gjort så stora framsteg men ICKE hahaha. En vacker dag ska jag med se oberörd ut när jag kör fällkniven MED vikt ;P

Det får bli ett av mina långsiktiga mål hihi
Nu blir det ducha å sen sängen :)

Uppe med tuppen

Idag var jag tvungen att kliva upp tidigt mot vad jag brukar.. Jobbat kallar redan kl 10 idag. Å man ska hinna förbereda lunch, sminka sig, packa träningskläder å käka frukost. Det har jag snart gjort nu. Har morötterna kvar till lunchen att fixa :) Sen är man ledig till på söndag då det är dax att jobba lite igen :) Meen min nyårsafton kommer jag spendera ute hos mamma och Hasse med alla katterna + Lego och Hedda :O) Det ska bli spännande å se hur det går hihi. Det kommer gå bra! Ska bli mysigt med vovvarna :)

Ne nu måste jag göra klart morötterna så jag kan åka sen :) Ha en bra dag

Bröst, rygg mage

Efterssom att jag var lat i morse och skippade morgon träningen blev det sen kvälls träning idag med. Har precis satt mig ner med min middag efter träningen.

Så här såg passet ut idag:

30 min springintervaller på bandet. 3 min å 20 sek på hastighet 8,5 och 80 sek på hastighet 6,5

Cablerodd 43*8*3
Latsdrag 36*8*3
Brösthantelpress 8*8*3
W drag 32*8*3
Bröstfly 16*8*3
Ryggfly 23*8*3
Upprättrodd 23*8*3
Ryggresningar 8*3

Planka på boll ts med situps och bollintag 8*3

Kan säga att magen inte var lätt idag! Har ont sen i måndags nör jag och Emma- Lee körde axlar och mage :P

Julklapp

Fick denna underbara vas av Hanne i julklapp :O))

 

Tack humle <3


God fortsättning

Nu är jag tillbaka på banan från sjukdom och jul semester. Åkte på en riktig omgång med halsont, tappat rösten och varit såå hängig att jag inte kunnat träna.. Å tur i oturen var väl det för jag var ju så glad att hotellet vi skulle bo på skulle ha gym. Men man kommer dit å nyfiken som man är gån vi å kikar på det så kallade "fittnes gympasalen" kommer in å får se ett pytte pytte rum med typ 5 olika maskiner i... hmm det var inte mycket till gym där inte!

 

Julen har trotts sjukdom varit super mysig! Har väl unnat mig ett å annat ska jag väl vara ärlig å säga men det är inte lätt att hålla sig till en sträng diet när man är bortrest å sen alla julsens godsaker... Meen jag har verkligen inte tryckt i mig allt jag kunnat få tag i som jag skulle gjort annars Har tex hållt mig till keso och frukt till frukost fast att frukost buffen hade MASSSSOOOOR med smarrigt att bjuda på.

 

Har drömt "mardrömmar" om Emma- Lee hahaha Kände väl lite ångest både för att jag inte kunde träna och för att jag kanske unnade mig lite för mycket så jag drömde att Emma- Lee stod med ajajfingret å skällde ut mig hehe. Låter kanske inte så läskit men det var det hahaha

 

Idag var jag tvungen att jobba sent. En kund till mig som inte kunde boka om sin tid. Så jag fick som ni läste här under hoppa träningen med Emma- Lee.

 

Men jag gick till gymmet efter jobbet å körde först:

30 min backintervaller. 10% lutning 80 sek 15% lutning 120 sek

10 min på hastighet 6,3

5 min 6,5

10 min 6,6

Sen körde jag en light version av crossfit fast bara 2 varv för sen stängde gymmet :(

15 chins i smithen

20 djupa benböj

15 bicepscurls (7 kg hantlar)

10 smithrodd (23 kg)

10+10 fällkniven med rotation

15 tricepspress mot tak (10 kg viktplatta)

 

 


Tallinn i bilder

MS Victoria

Hotellrummet :)

Bästa maten!!!

Jag å mamma :)

alla stånden med massor av stickat

Julmarknad

Julmaknadsglögg

baileys coffee!!! MUMS

Mums

Jag ser de snöar jag ser det snöar..

Mina mysiga sockor jag köpte på marknaden

Kallt som satan!

Snöstorm

I väntan på mat

Allt är gjort i marsipan

 

 

 


Sista droppen

Här om dagen tog inpackningen slut och nu klämde jag ur dom sista dropparna ur schampoo flaskan med. Kerastase är banne mig det bästa för mitt hår! Det är inte mycket kvar i värme skyddet heller :S Ska banne mig köpa ett nytt när jag kommer hem. Synd att dom ska vara så förbaskat dyra. Meeen, dryga å bäst bäst bäst!


Ingerfära

Ska tydligen vara bra när man är förkyld!?

Ingefära är effektivt mot förkylning. Ingefära innehåller antihistamin och det för det till ett effektivt botemedel mot förkylning. Är du smart tar du ingefära i förebyggande syfte, men har det redan brutit ut så kan symptomen lindras effektivt med ingefära. Tugga ingefära är ett sätt. Det är ju dock ganska starkt och passar kanske inte alla. Då kan man brygga te på ingefära. Det gör man genom att skiva ingefära, ett par tre slantar i en kopp, och sedan hälla kokt vatten över. Låt dra i 10 minuter, smaksätt med honung om du vill och drick. Att ha ingefära i maten är också ett utmärkt sätt. Ingefära passar bra i grytor, både till kött, kyckling och vegetarisk alternativ.

Klä för i helvete på hundarna kläder!!

Idag sa jag ifrån! Jag har flera dagar sett stackars hundar stå och trampa i snön å frysa så dom skakar..  Jag mår så dåligt när jag ser det. Jag vill bara ta av mig jackan å värma den stackars kraken.

Hussen stod fullt påpälsad å hundstackarn fryser så mycket att han inte vet vart han ska ta vägen. Jag undrar om inte hunden fryser? å får till svar: Äh, sånt trams, detta är en hund! Jag undrade om han hade lust att ta av sig sin tjocka jacka å gå ut å gå? Du ser väl att han fryser så han skakar?!? Så går snubben mot röd gubbe och mumlar nåt som inte lät så trevligt... De må se skit löjligt ut men tänk på hundarna!

På med kläder på hundarna som fryser!!!

Orättvist!

Varför ska jag bli sjuk nu? Varför just precis NUU?????? Kunde det inte väntat till efter 12 veckors utmaningen. Jag vill inte missa massa träning nu när jag har kämpat så hårt för att komma dit jag är just nu. Man tappar ju allt så fort om man inte håller igång. Snälla snälla säg att jag blir frisk innan denna veckan är slut!

Tränings Abstinens AB

11 timmars sömn

Har sovit 11 timmar i natt. Det hör inte till vanligheterna om jag säger så. Gårdagen var inge skoj med ond hals, knaprande på strepsils och alvedon hela dagen. MEN jag gjorde min träning som jag skulle fast oj oj oj, det var segt vill jag lova. Det kändes som att jag inte hade nåra krafter alls... Idag tisdag är det egentligen crossfit och intervaller, men efterssom jag mår som jag mår känner jag att jag inte kommer att klara det. Fan fan fan!! Jag vill ju!! Men kroppen säger total NEJ! Jag dricker echinagard, mivi total, knaprar strepsils och alvedon och ska även testa färsk ingerfära. Vad gör man inte för att bli frisk!?! Imorgon hoppas jag på att kunna köra ett ganska lugnt pass bröst, rygg, mage på gymmet UTAN halsont! :D

Nu ska det lagas lunch låda här.
Ha en bra dag!

Jag ska inte bli sjuk!


Mår verkligen inge vidare idag :(

Igår kväll kände jag mig lite slö och när jag skulle gå lägga mig kände jag av halsen lite smått, jag drack min kära echinagard och stoppade i mig en strepsil innan jag hoppade i säng. Vaknade i natt av att halsen var tjock och gjorde ont. Jag gick upp, tog en alvedon och drack lite echinagard till och hoppa i sängen igen.. Sen dess har jag nog vaklat minst 100 gånger i natt pga halsen. Men skam den som ger sig!? Jag gick trotts det till gymmet och körde intervaller på crosstrainern fast jag orkade inte till 100% så jag tog det rätt lugnt. JAG SKA INTE BLI SJUK!!!!

Spartacus blood and sand

Jimmy började följa den här serien och man fastnar kan jag säga.

Nu har vi tittat på alla avsnitt å jag längtar till dom nya avsnitten kommer ut!


Superset ben med Lina

Igår åkte jag till gymmet trotts att jag spenderat större delen av dagen i sängen med migrän. Den värsta migrän "värken" var borta men jag hade fortfarande ont i huvudet när jag åkte iväg. meen... Jag gjorde det! "Gör det ändå" har jag fått lära mig av mina Mary Kay kollegor ;) Emma- Lee var på julbord så jag och Lina fick kämpa själva :) Tycker vi gjorde en strålande insats :) Det vart inga intevaller för mig pga skallen men det ska jag ta igen i helgen hade jag tänkt :)


Imorgon är det vägning och mätning igen så håll koll på 12 veckorsutmanings bloggen om ni är nyfikna på hur det gått den här veckan.

Ha en fortsatt bra dag

Lillasyster kanin

Ionsdags vart jag väckt av att mobilen ringde kl 07.00. Det var Linda som ringde och hon börjar med att fråga om jag vill göre henne en tjänst.. Innan jag hann vakna till och fatta vad det var frågan om fattade jag inte så mycket hehe. Men hon undrade iaf om jag ville gå på teater ned henne och 9 barn för att all personal på hennes jobb hade blivit sjuka och det fanns ingen annan som kunde hjälpa till. Självklart ställer man upp! Jag flög upp till datorn och kollade tid och hur jag skulle åka. Jag hann precis göra iordning frukost och det allra nödvändigaste som att sätta på mig kläder, kissa och borsta tänderna... Sen gick tåget...

 

Måste säga att det var lite kul men lite läskit att få 9 ungar på sitt ansvar som man inte ens vet vad dom heter men det gick ganska bra ändå tycker jag!  Rutinerna sen jag själv jobbade på dagis sitter lixom kvar litegranna hehe.


Teatern var iaf jätte bra! Rekomendarar jag verkligen till er som har barn därute!

BLÄÄÄÄ!

Vaknade med migrän idag... Inge vidare!

 

Har vilat hela dagen förutom att jag var ner till centrum och hämtade min telefon som varit inne på reparation i 3 veckor. Det visade sig att det var så mycket fel på den att jag fick en sprillans ny :) Inte mig emot hihi

 

Sitter här å försöker få i mig mat.. Huvudet känns kanske liite bättre men absolut inte bra. men jag vill inte svika Lina då hon och jag ska köra superset ben själva idag då Emma- Lee är på julbord. Så jag får nog pilla i mig lite tabletter till och vänta på att Lina hör av sig å sen sticka å träna iaf. Men jag skippar intevallerna idag. Helt klart!

 

Nu blire att krypa ner i sängen igen


sötnosar så duktiga :) hihi

 

 


Fyfaan!

Huur i helvete kan man leva med dessa naglar????


Min middag :)

200g fläskfile, 300g kokta sockerärter och rå paprika :)


Backintervaller


Vecka 3 har startat!

Måste säga att det är skönt att starta dagen på gymmet! Har faktiskt saknat de! Nu kommer jag nog för det mesta köra intervall träningen på morgonen så kör jag med Emma- Lee, Lina och Maria på kvällen.

One piece

Ser den inte otroligt mysig ut??? :)


Energi till tusen

Sista gympasset för denna veckan blev längre än jag hade tänkt ;)

Det blev allt som allt 90 min.

Jag körde 60 min intervaller på crosstrainern:
15 min, 10an i 1 min och 13 i 1 min
30 min, 10an 1 min och 15 i 1 min
15 min, 16 i 1 min 18 i 1 min.

Sen avslutade jag med 15 min backe på 15% lutning på hestighet 6,3.

Det kändes som om energin aldrig skulle ta slut.
Jag kunde forrtsatt men kände att jag måste spara lite energi till imorgon hehe

Naglar- Julerbjudande

 

Klicka på bilden så kommer ni in på nagelbloggen för mer information och kontaktuppgifter


Julbord/mat å träning

Det var trevligt på julbordet igår och jag höll mig nog ganska bra till det jag "får" äta. Det vart några skivor skinka av olka slag, lite röbetssallad, ägg, lax några syltlökar och inlagd gurka. Sen var det ett helt rum med eftrerrätter av alla dess olika slag, det var godis, choklad mosse mm mm. Jag tog en liten klick chokladmosse några godisar och en mandarin. Efter mosset (ca 2 msk) och kanske 5 godisar var jag illamående... Så drack jag bubbelvatten. Jag är rätt nöjd med mig själv faktiskt :)

Körde 30 min backintervaller igår efter jobbet då körde jag på hastighet 6. 1 min med 10% lutning och 2 min på 15% lutning. Dom sista 10 min körde jag på hastighet 6,3.

Idag körde jag rygg, bröst och mage och backintervaller igen. Då höjde jag ribban och körde på 6,3 hela 30 min. 1 min på 10% och 2 min på 15%. :)

Vill ha!


Väg och mät dag v3

Har inte sett fram emot idag! Jag vet ju att jag kan gå upp flera kg när jag har mens. Sen var det ju dessutom en dag tidigare den här veckan pga att vi har blivit bjudna på julbuffe av Jimmys chef med familj ikväll så jag kommer att byta mina extra kaolorier till ikväll istället för imorgon kväll. Därav vägning och mätning idag.

Jag hade som jag trodde inte gått ner i vikt men inte heller gått upp Jihoo! Stod kvar på samma :) Hade däremot minskat runt midjan och det som vi kallar höft (över rumpan) Allt uppdateras på 12 veckorsutmanings bloggen

Nu frukost, sen jobbet en snabbis, hem igen, backintervaller och sen hem och fixa sig för kvällen :)

Hoppas på en bättre dag idag!

Fast den börjar ju inte så bra måste jag ju säga.. Vaknar av att magen gör ont, upp å tar tabletter å kan inte somna om.. Ligger och drar mig tills den värsta smärtan lagt sig å nu har jag precis ätit frukost å nu ska jag bara borsta tänderna och sen ska jag till gymmet och köra backintervaller och hoppas på att magen ger med sig lite till!

Seya


Backintervallerna gick rätt bra trotts magsmärtor som heter duga... Kändes som att dom lindrades lite medan jag gick där men efter så kom det dubbelt upp istället. Jippie.. En kul dag idag med då... Pest!

Det är såna här dagar man bara vill dra ner till affären å köpa godis, lägga sig i sin varma säng med en värmekudde på magen och ett glas vatten med "tablettasken" vid sidan om å sen bara vänta på att det ska bli nästa dag... Meen, det går inte. Har ett jobb att sköta och sen har jag ett supersetben pass som väntar ikväll.


Allt som kan gå fel har gått fel idag! Det räckte tydligen inte med min smärta i magen utan jag skulle glömma musiken när jag skulle till gymmet i morse, jag spillde ett helt glas vatten över mig, en utav mina kunder kom inte idag, bussarna var 15 min sena när jag skulle till gymmet ikväll så jag vart 30 min försenad :( Å så kommer jag hem och hade glömt koka grönsaker... Jah! Det vart rivna morötter och kyckling idag. Rätt gott faktiskt är lite trött på kokt nu blomkol å kokta morötter nu ;) Det gick ner trotts illamåendet :)

 

Nu orkar jag inte sitta här mer. En dusch å sen tv i sängen sen nattinatt




En jobbig dag!

Idag har det varit en jobbig dag gällande maten.. Har inte haft någon matlust alls å det var ingen hööjdare med köttfärs.. Har nog inte riktigt fått i mg allt jag ska idag. Tvingade verkligen i mig men dom sista kanske 10-20 tuggorna gick bara inte. Har haft en blä dag idag över lag. Har vart trött å känt mig ganska ned stämd :(

Hoppas på en bättre dag imorgon!

Till Jimmy ;P

Natten går tunga (prt) fjärt , (a hahahaha)

De luktar som seansons frestelse (hahah)

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho) Jag är din snälla taliban

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho ho ho)

Året har gott var du stygg eller snäll

Ska vi fira svennevis eller flippa ikväll?

Kalle Anka klockan tre, hinner inte måste be

inga tomtar i min gran ingen kött från mamma skan

lyssna ät inte den grisen, då munnen luktar fisen

bjuda släkt & massa skrik, pallar inte får panik

ett gott nytt jul, ett gott nytt jul

svär vid brunögd eller jul

ett gott nytt jul, ett gott nytt jul

bli en shot över en ful

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho) Jag är din snälla taliban

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho ho ho)

tipp tapp, tipp tapp lyssna på min jule rapp

kom till min sköna hem

krävs ju ingen nummerlapp

snaps och sprit, minnesluckor i din jul

men med min stora feta pipa blir de bara kul

magdansen runt granen, pyntar med bananen

ingen tomte i min hus, jag är man som älskar mus(-t alltså julmus)

ett gott nytt jul, ett gott nytt jul

svär vid brunögd eller jul

ett gott nytt jul, ett gott nytt jul

bli en shot över en ful

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho) Jag är din snälla taliban

(ho ho) Fira jul med sean banan

(ho ho ho ho, ho ho ho ho ho ho ho)


Vad gör du på din vilodag?

Jo....

Uppsvälld

Det är en sån trött blä dag idag :(

Så här känner jag mig ...

Det är nog dax för lingonveckan skulle jag gissa.. Suck!!!!

Träningsvärken är tillbaka

Efter kvällens crossfit pass känner jag av typ hela kroppens muskler, nja... magen tror jag inte att jag känner av så mycket men axlarna å armarna å benen ojojoj säger jag. Jag som nästan vart lite besviken imorse att jag inte kände så mycket från gårdagena pass haha. tji fick jag haha Är lite besviken på miig själv vad gäller dagens rushintervaller. Kunde inte köra 100% för att mina ben totalvägrade :/ Men men, det är bara kämpa vidare :) Nu är det bäst att hoppa i duschen å sen slänga sig i sängen. Är SÅÅ trött idag..

Natti

Lektion 10/20


Idag övade vi mer på det vi började med förra gången.. Start i backe med handbromsen och krypkörning vid dold sikt vid utfart mm. Synd att körlektionerna bara är 35 min. Man hinner nästan ingenting. Fast jag får grym ånges innan varje körlektion. Vet inte varför riktikt men det är jobbigt tycker jag. Kan inte handladarpapperna komma snart så jag kan köra med mamma och Hasse lite mer innan jag fortsätter köra med körskolan. Det blir så dyrt om jag ska hålla på köra i skolan hela tiden. Har redan kört 10 lektioner och jag kar knappt kommit nån vart... suck!

Det gick bra idag :O)

Gårdagens pass

Vi körde armar, axlar och intervaller igår. Passet såg ut så här:
  • Militärpress i smith brett grepp
  • Militärpress i smith smalt grepp
  • Militärpress i smith bakom nacke
  • Upprätt rodd i smith
  • Hantelflys
  • Biceps hantelcurls
  • Sittande overheadpress
  • Bamsecurls
  • Pushdown, rep
  • 21:an med skivstång
Magen sparade hon tydligen till i dag då det ikväll är dax för crossfit igen. Hua haha! Tisdagar är nog den värsta träningsdagen av alla!

Det blev också ruchintervaller på level 4 med hastighet runt 130 i en min och 230 i 30 sek. Passade även på att springa till tåget efter hihi

Dagens måltider

200g Kycklingfile med 300g kokt blomkål

200g kyckling file med 300g kokta morötter

Storkok

Det är ett evigt lagande av mat i det här huset nuförtiden hehe

Gå gärna in på 12 veckorsutmaningsbloggen och kommentera lite ;)


Drömmer sig bort


 

Detta är nog något jag är sugen på när vi ska till Tallinn över jul!


Bokföring

Sitter fast i bokföringen och får inte tag i revisorn... suck!
Har mailat honom och hoppas på snabbt svar så jag kan fortsätta!!

Jag ogillar verkligen att bokföra. Skulle helst slippa ens se skiten. Blä, blä och mera blä!


Ätardag!?

Emma- Lee talar om varför det är bra med "ätardagar"

Varför ska man ha ätardagar/höjardagar när man "går på diet"? Ofta så tänker man att det skulle vara bättre att hålla sig till sin minusdiet hela tiden för att få bästa resultat, men faktum är att man många gånger tjänar på att ha en eller två ätardagar/höjardagar i veckan. Och varför det?

Jag vill börja med att påpeka att det man BÖR sträva efter är inte en viktminskning utan en fettminskning. En viktminskning är egentligen inte så svårt att uppnå, fungerar ofta med dessa extremdieter. Till en början. Men dessa leder till att man tappar en hel del muskler och får en lägre basalförbränning och det leder i sin tur ofta till en viktuppgång, mindre muskelmassa och mer fettmassa. Å det är väl inget att sträva efter? Det man strävar efter är väl en kropp man är nöjd med, inte en siffra på vågen? Så hur minskar min på fettet då? Jo - i första hand genom träning! Och en LITEN minskning av energiintaget.

Men, en minskning av energiintaget leder nästan alltid till en minskad ämnesomsättning/förbränning i längden så för att "lura" kroppen att ha kvar sin höga förbränning så höjer man energiintaget en-två gånger i veckan så den inte riktigt hinner ställa in sig på en lägre förbränning. Det är ett bra mycket bättre alternativ till att hela tiden behöva minska på energiintaget för att kroppen börjar spara på energin ;-D. Så - en liten minsking av energiintaget, ökning av träningsintensiteten och en och annan ätardag kan göra underverk för fettförbränningen ;-D.


Sista träningen för denna veckan

Sådärja! Är just hem kommen från gymmet där jag körde backintervaller på hastighet 6 med 10% lutning i 40 sek och 15% lutning i 120 sek. Nu har jag klarat den första veckan. 11 veckor kvar på 12 veckorsutmaningen. Om alla veckorna går så här snabbt så är vi ju snart klara :) Jag tänker fortfarande att jag har haft en sån himla tur att vinna den här chansen att verkligen få hjälp med all träning och kost. Jag är så himla glad för det! Vet inte hur jag ska kunna tacka Emma- Lee?! Fast det förståss, när vi väl står på gymmet och Emma- Lee rent utsagt torterar oss till döds så ångrar man sig nästan att man skrev in och tävlade. Fast nästa sekund är man så tacksam igen. Speciellt när man ställde sig på vågen igår och såg -1,5kg på bara en vecka. Då fattar man att det lönar sig att kämpa livet ur sig hehe

Ser faktist fram emot att lida lite imorgon när det är dax för armar, axlar och mage + intervaller.

Saknad

Det är andra advent och det andra ljuset tänder jag för dig idag.

Det ett halvår sedan du lämnade oss...

Tänker fortfarande på dig varje dag...

Saknar dig min lilla älskling ♥

Det blir bara bättre å bättre

Vår fina nya diskmaskin :O)


1000 fria kalorier

Har kommit fram till att 1000 kalorier är väldigt mycket hehe

Idag har vi ju 1000 fria kalorier att spendera på vad vi vill. I torsdags frågade Emma- Lee mig och Lina hur vi hade tänkt kring dom här 1000 kalorierna. Lina svarade att hon tänkte äta glass och glass är just det jag inte kunna släppt tanken på sen dess hehe ;P Så jag har räknat ut att jag kan äta 1 liter glass om jag skulle vilja men det känns ju som att det är väldigt mycket haha. Trodde inte att 1000 kcal va så pass mycket.

Det vart ju inte som jag tänkte mig...

Jag hade planerat att köra ruchintevaller på crosstrainern på gymmet idag men det var som jag trodde inte möjligt på det sättet som vi brukar göra på dom maskinerna vi har på sats. Meen inga sura miner för de. Jag körde intervaller på nivå 7 i 2 min och på nivå 11 i 2 min. Jag förstökta köra på nivå 10 och 15 men dom första 10 min var jag jätte seg. det kändes inte ok. Halsen sa ifrån å kroppen ville inte röra sig. Men när jag sänkte till 7 och 11 gick det bättre å efterssom jag kände mig lite besviken så blev det 25 min på bandet efter. Då körde jag ett eget program. Hastighet 6,3 ingen lutning i 160sek så höjde jag nästa 160 sek till lutning 5% å sen 10% å sist 15% å sen trappade jag ner i samma ordning fast tvärtom ;) Maxlutning är vist 15% märkte jag. annars hade jag testat på att höja lite till :)) Nu sitter jag här å käkar min keso blandet med äpple till frukost å känner min rätt nöjd ändå. :)

Väg och mät dag v2

Jihoo!

Jag har gått ner 1,5kg den här första veckan :D Måtten var lite konstiga tyckte jag men men. Gå in på 12 veckorsutmaningsbloggen om ju är nyfikna på hur det går för oss  :)



Kom på varför måtten kan se lite konstiga ut... Jag mätte fel första gången när jag skulle mäta över "höften" som det står att vi ska mäta. När jag skulle mäta igen för att få rätt så hade jag kläder på mig. Jag tror det är därför jag fick så mycket minskning från förra mätningen hehe...


Axlar, armar, mage och backintervaller

Jepp, idag var det dax att ta sig till gymmet och köra själv. Det gick rätt bra tycker jag. Jag kämpade väl kanske inte Emma- Lee hårt men jag kämpade mer är jag gjort tidigare iaf. Ska bli bättre på det där jag lovar. Men jag tycker att det är svårt. Gör jag rätt? Emma- Lee är ju alltid å petar på en om man gör fel hehe. Ska hoppa i duschen. Uppdaterar hur passet såg ut sen :)


  • Militärpress i smith brett grepp: 30*8*3
  • Militärpress i smith smalt grepp: stång ca 20kg *8*3
  • Militärpress i smith bakom nacke: stånge ca 20 kg*8*3
  • Upprätt rodd i smith: 30*8*1, 27,5*8*1, 25*8*1
  • Hantelflys,  4*8*3
  • Biceps hantelcurls: 8*8*1, 6*8*2
  • Sittande overheadpress: 10kg*8*3
  • Bamsecurls 7,5*8*2 5*8*1
  • Pushdown, rep 10*8*1, 7,5*8*2
  • 21:an med skivstång 12 kg

Brinnande ben!

Sista passet med Emma- Lee och Lina för denna veckan!

Så här såg passet ut idag:

Superset ben
  • Utfall i benpressen ss med djupa utfall
  • Vader i benpressen ss med sittande vadpress
  • Benpress breda trisetat med benpress smala och djupa benböj
  • Leg Extensions ss med Leg curl
  • Leg Extensions 1 ben ss med Glute
Tyvärr skrev jag inte upp vilka vikter jag hade.
Det gick så fort. Vi körde som 2 övningar i taget då Lina började köra första 8 sen körde jag den hon nyss gjorde så körde och hon på nästa så höll det på tills vi hade gjort 3 varv*8 på varje. Satan så tungt det var. Jag kände en känsla jag aldrig känt förut. Det var som att det brann i muskeln. Helt sjuk känsla. Det var brännhett. Jag hade ju redan träningsväk i benen sen innan och detta kommer ju knappast göra det bättre.
Ser inte fram emot dom kommande dagarna! AjAjAj haha

Jag har fått en läxa som jag ska göra 2 ggr i veckan för min svaga? onda! rygg. Så fort det blir för tungt och ben eller armar eller vad man än kör lägger jag på något sätt över tyngden på ryggslutet (svanken typ) å så får jag ont som satan. Jag försöker verkligen tänka på att ta i med den muskeln jag faktist tränar men det tar stop då det är för tungt :( SKIT RYGG!

Imorgon blir det armar, axlar och mage på sats här hemma själv å sen blir det rushintervaller på crosstrainern. Får se om det funkar så som dom på Fitness 24/7.

Nu ska jag fortsätta äta min middag å sen ska jag ta ett varmt bad å sen ska jag sova :)

Seya




psst

Ni glömmer väl inte att kika in på nagelbloggen i mellanåt? Kommentera gärna bilderna! :)

Inom kort kommer vi komma ut med ett julerbjudande så håll utkik på bloggen.

Träningsvärk?

Sitter å funderar på vad träningsvärk egentligen är å varför man får det.. Googlade lite å fann lite olika svar.

Orsaker till träningsvärk

Ny forskning visar att träningsvärk inte är det man länge har trott, en skada på muskelfibrillerna och muskelfibrerna. Tvärtom handlar det snarare om en förstärkning av muskelfibrillerna. Därför kan träningsvärken ses som en signal på att kroppen förbereder sig för mer träning.

Hur pass mycket träningsvärk du upplever beror på hur hårt och hur länge du tränar samt vilken typ av träning du utför.

Den värsta träningsvärken får du av så kallad excentrisk träning, där musklerna arbetar under förlängning, det vill säga då du bromsar upp en rörelse. Exempel på sådana rörelser är att gå ned för en trappa, springa i nedförsbacke, benböj och armböjningar.

En bidragande orsak till värken kan också vara den svullnad som uppstår i och omkring muskeln. Svullnaden ökar trycket på närliggande strukturer, vilket ger ökad smärta och stelhet.

Hur undviker du träningsvärk

Ett av det viktigaste momenten i ett träningspass är uppvärmningen. Lederna smörjs, cirkulationen ökar och syretransporten till musklerna förbättras. Det gör i sin tur att risken för skador minskar och träningsvärk förebyggs.

Nedvarvning är ytterligare ett moment som bör ingå för att minska träningsvärken. Det räcker med att jogga eller gå i lugnt tempo i cirka fem minuter.

Viktigt att tänka på är att aldrig överraska kroppen. Ska du precis börja träna efter en längre tids uppehåll, bör du vänja kroppen successivt. Börja med lite lättare vikter eller kortare löpsträcka för att sedan bygga på träningspass för träningspass. Även om du anser dig vara vältränad kan du få träningsvärk. Det räcker med att du gör en övning där du engagerar muskelgrupper du inte brukar träna för att värken ska komma dagen därpå.

Vad göra när träningsvärken ändå har kommit

- Man får ta smällen helt enkelt, säger Jan Henriksson. Träningsvärk läker av sig själv efter några dagar. Vissa mår bra av försiktig massage, stretching och is. Antiinflammatoriska värktabletter, som till exempel Ibumetin, kan lindra tillfälligt.

För att skynda på läkningen lite grann och för att må bättre kan du tänka på en del saker. Först och främst bör du undvika hårdträning av just de områden som du har ont i. Däremot kan du med fördel jogga, cykla eller gå i lugnt tempo. Vid lättare fysisk aktivitet ökar blodflödet till den påverkade muskeln, vilket påskyndar läkningen.

Det går även bra att träna de områden som inte är påverkade. Om du till exempel styrketränar armar och axlar en dag går det bra att koncentrera sig på benstyrka dag två.

Avslutningsvis är det alltid viktigt att lyssna på din kropp. Får du ont under träningspasset: avsluta det. Gör inget du får ont av. Lider du av träningsvärk, tänk på att med bra uppvärmning och sunt förnuft kan träningen bli en skön upplevelse.

Tips och råd

  • Gå inte ut för hårt om du inte har tränat på länge. Satsa på en mjukstart. Nya rörelser eller hårdare träning ger ofta träningsvärk. Det är inte farligt, men kan kännas jobbigt dagen efter.
  • Öka aktivitetsgraden succesivt, kör till exempel inte fem mil längdskidor första dagen på skidsemestern, men kanske sista dagen!
  • Vänta med hård träning tills träningsvärken har lugnat ner sig. Lugn fysisk aktivitet som till exempel promenad, yoga och pilates kan däremot få värken att lätta.
  • Träningsvärken går över av sig själv efter ett par dagar utan att du behöver göra någonting. Det är inte större risk för skador om du tränar med
    träningsvärk.
  • Tänk på att träningsvärken är ett tecken på att muskeln förstärks och anpassar sig. På så sätt förbereder sig kroppen för att klara mer träning.
  • Bromsande rörelser ger mest träningsvärk. Excentrisk träning, när du springer nedför en backe eller spelar badminton, så arbetar lårmusklerna på ett bromsande sätt, så kallat excentriskt. Det ger mer träningsvärk än koncentrisk träning (till exempel vanlig löpning, spinning).
  • Värm upp och varva ned vid varje träningstillfälle för att förebygga träningsvärk och eventuella skador.
  • Gör inte något som gör ont. Om du upplever smärta under träningen så handlar det inte om träningsvärk, utan snarare om någon form av sträckning eller annan skada.

Övningskört lektion 9/10

Idag var det KALLT! Vi körde runt i Jakan som vanligt och denna gången fick jag lära mig att starta i backe med handbromsen istället för fotbromsen. Det kändes mycket svårare än med fotbromsen tycker jag. Men men, det gick tillslut :) Å så var det där med att ta ut svängarna på små vägar. Jag vill gärna köra i vänster trafik när jag ska svänga tydligen hehe. Måste tänka på att trycka ner kopplingen istället för att köra upp å ner med gasen också. Det känns att man inte kör så mycket nu. Man hinner glömma mycket :( Hoppas vi får hem handledar papperna från att manma och Hasse gick kursen snart snart. Idag köpte jag 10 nya körlektioner 35min. Vet inte om jag ska köra några dubbla eller alla på 35 än men jag får fundera lite på de. Har ju ändå 1 lektion kvar.

Vilodag

Efter dessa två dagar behöver jag en vilodag idag! Jag är helt mör i hela kroppen idag haha. Men det är väl så det ska vara :) Tänkte lägga upp min träningsvecka:

Måndag:
Bröst, rygg, mage och Rushintervaller på crosstrainern

Tisdag:
Crossfit och backintervaller

Onsdag:
Vilodag

Torsdag:
Supersetben och intervallträning av något slag

Fredag:
Axlar, armar, mage och intervallträning av något slag

Lördag:
Intervallträning av något slag

Söndag:
Intervallträning av något slag

Då har jag fått in ett styrkepass och tre intervallpass som jag ska utföra själv på Sats :) Jag tror att det är så här det kommer att se ut några veckor framöver. Vi får se lite hur vart jag lägger vilodagen framöver men just nu känns det som det behövs en dags vila innan jag ska få testa på supersetben som ska vara skit tufft det med hehe

RSS 2.0