Idag..

Ska jag träffa Emma- Lee och så ska ja få gosa med Precious och Tindra :O)

Satt å pratade med Jimmy lite om att jag kanske skulle tycka det var lite jobbigt att träffa PKs igen.. Men Jimmy trodde att det mest skulle bli kul å önskade att han också skulle få träffa friska PKs. Jag tror också att det kommer att bli kul att få träffa Precious och Tindra :O) Har med mig lite grejer till dom från Tyson.. Vet inte om det är något dom vill ha.. Men vi får väl se :O)

Svullen i magen

Nu är det ett faktum. Gjorde ett litet test igår.. Har flera ggr tyckt att jag vart så upplåst i magen och sprungit på toa så mycket och av någon anledning så ville jag koppla ihop det med paprika. Nu har jag varit utan paprika ett tag och åt det igen igår..

Jag kan inte äta paprika i allt förstora mängder då säger min mage ifrån. Så enkelt är det! :(


Ben sträckning


Ja, som jag skrev i ett tidigare inlägg så sträckte jag baksida lår och bad om lite tips på vad som kan vara bra. Fick endel bra svar bla av Emma- Lee och A Kay.

Jag hade ju själv skrivit streching och tigerbalsan och Emma- Lee tyckte att ett vamt bad var bra. A Kay fyllde i med "Linnex (starkare än tigerbalsam), mjuk stretching och ingen styrketräning av baksida lår förrän det känns bättre. Värme kan fungera också, så typ en värmedyna ett tag innan du ska sova. Gör det riktigt ont, eller om det blir värre, så kan det vara inflammerat. Och då är voltarentabletter bra i typ fem dagar (de går att ta en sån med en alvedon samtidigt om det verkligen gör jätteont), morgon och kväll." Å jag undrade ju såklart om jag kunde fortsätta springa hehe... Jag vilade igår pga att sträckningen och idag är ju en "sån dag" så det blir ingen träning idag heller.

Gör ju mina strech övningar jag fick av min naprapat varje dag och det gör fortfarande ont i sträckningen fast det är bättre så jag tror det är bra med en vilodag till!

Imorgon SKA jag till gymmet! Det spelar ingen roll om jag har en dålig dag, ont eller vad mer man nu kan komma på... för jag ska träna! :D

Lite nytt..

...på nagelbloggen. Gå gärna in och kika. Lämna gärna kommentarer på våra arbeten också ;)

Det var längesen!

Idag är en sån där jobbig dag! Har inte lust med någonting! Hör och häpna! Jag tänker faktist låta mig ha en sån dag ocskå för dom kommer inte ofta nu för tiden. Så planen idag är ingenting! Eller det är klart jag måste till jobbet och så men jag tänker inte träna, jag tänker inte städa å plocka, jag tänker inte bokföra eller göra nån annan nytta idag! Bara ta det lugnt faktist!



uppdatering

Har tagit en lååång dusch och rå om mig själv lite.. Färgat brynen och så.. Skönt! Känner mig på lite bättre humör nu men tycker tiden kan gå lite fortare så jag kan sticka till jobbet å få lite possitiv enenrgi från mina underbara kunder! :O)

Söndagskväll- löptur

Sen söndagskväll+ storm ute- ingen som helst lust att göra annat än att ligga i soffan! Det var meningen att jag tidigare idag skulle få med mig min sambo ut på en långpromenad men det vart inget av det. Så bestämde jag med en kompis istället men det vart inge av det heller hehe. Lite små irriterad på mig själv att jag inte tog tag i det tidigare slängde jag på mig träningskläderna å stack ut på en löptur. Hade ett ärende att gå så jag tog inte min vanliga runda.. Asfalts löpning- mindre kul! Det resulterade i en sträckning på höger baksida lår. Suck!

Bara gilla läget!? Stretcha och smörja med tigerbalsam?? Någon som har något förslag som kan hjälpa???

Ialla fall känner jag mig nöjd med mig själv och är nu inte irriterad lägre :D

Det blev 4,3km på 34 min idag

Nu- en skön dusch å sen middag!

Första löparturen utomhus

Idag vart det en löpartur utomhus! Bestämde det igår när jag låg och inte kunde somna att fan... är det sol imorrn ska jag ut å springa. Fast jag visste att det skulle bli sol hihi.. Det var grymt skönt! Synd bara att det fortfarande är så mycket is bitvis.Fin väg att springa på!Inte så fin väg att springa på ;)

Det blev enligt min stegräknare 34 min och 3,9km

Bra övning inför vårruset detta!!!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till min mormor.

Ha en bra dag!

Ben + 20 min förbränning


Shit va tiden gick idag.. Var tvungen att korta ner min planerade 45 min förbränning till ynka 20... Aja, Så här såg passet ut idag:

Leg press ett ben
Leg press
Leg press smala
Vader i legpress
Prone leg curl
Leg extention ett ben
Leg extention
Seated led curl
Sittande vadpress
Unerkroppelyft på boll?
Bollindrag

Så avslutade jag det hela med 20 min jogging på bandet. 3,10km

Nu ska jag skynda in i duschen sen ner å handla lucnh å sen sticka till jobbet :)

Ha en bra dag allaihopa!

Kvinnors hemliga liv

Fick tips om detta av Emma- Lee och det är ju såklart väldigt intressant att titta på :)

Svensk-amerikansk dokumentärserie från 2010. Säsong 2. Avsnitt 4 av 4. Ikväll träffar vi tre kvinnor som alla lyckats ändra livsstil och blivit av med sin övervikt. En av dem har bantat ner sig från över 100 kilo till extremt vältränad bikinimodell och har fått pryda hela 27 tidningsomslag med sin nya drömkropp.

Nu ser jag att det är "min målkropp" Jenniefer nicole lee som är med i programmet. Så grymt snygg kropp!!
Alla kan lyckas!

Dagens träning

Ändrade planer... igen... Fick sällskap på gymmet så då får man passa på! Skulle ju kört bodypump men sket i de ;P Så det fick bli armar, axlar och mage:

Bicepscurls
Triceps takpress
Militärpress i smitt
Axelfly
Bamse curls
Rep puschdowns
Upprätt rodd
Lutade situps med rotation
Bollpromenad
Boll övning?

Sen vart det lite övning inför vårruset :)

Joggade på bandet i 32 min 5 km
Joggade på 9an 25 min och sen höjde jag stegvis upp till 12an dom sista 5 minutrarna :O)

Ha en underbar vår dag :o)

Övningskörning 11

Då vart det 70 min på körskolan idag.

Det gick bra förutom att jag inte vet vad jag höll på med vid ett "uppfång" Tror vi tragglade med det där uppfånget minst 7 ggr.. Men sen satt det lite bättre. Nästa vecka kör vi igen!

En helg i Mora


På väg till överraskningen




MYSIGT!!!

Första vårtecknet- en seg stackars geting



Överraskning nr 2.. Spab vistelse med 2 sköna behandlingar

Promenad med Atlas



Pulkaåkning

Resultat efter färgning och en Brazilian Blowout

Ja... Våra hjärtan..

Årets idol?!?!?

Klicka på bilden för att kika in hos Albin Loán- kanske en blivande Idol 2011 :O)

 

Lyssna på hans musik å njut ;)


Ben dag

Vaknade innan kl ringde men låg kvar och drog mig tills det var dax att kliva upp. Ur sängen- på med träningskläderna- i med frukost och knata till gymmet. Så här såg det ut idag :)


Ben
Benpress
Benpress smala
Benpress ett ben
Vadpress i benpressen
Sittande vadpress
Legextention
Seated leg curls
Hip abduction
Hip adduction
Rumpa ?



Sen vart det 10 min backintervaller 10%/15% och sedan joggade jag i ganska lugn takt på 8,5 i 20 min

Nu har jag lite brådis. Ska hoppa i en dusch fixa dagens lunch, mellanmål och middag och sen till jobbet :)

Ha en bra dag!

Naprapatbesök nr 2

Det var mycket bättre i hela kroppen denna gången mot förra. Hon kände inte alls like mycket spänningar. Skönt! Fick testa på akupunktur å det gjorde satanont! hua! Men det kändes bra efteråt. Förutom att man blir helt jävla mör i hela kroppen efter att ha varit där ;P Det har ju inte tagit bort all smärta riktigt. Har fortfarande som en kniv i typ nedre delen av skuldran ibland.. Men efterssom hon är PT också har jag bokat in mig på en PT timme med henne för att hon ska lägga upp ett special upplägg för just min rygg. Ska dit på måndag. Ska bli spännande.. Hon sa tex att man istället för att köra bröst pressar på bänk så skulle man lägga sig på en boll och göra lite annorlunda rörelse för att få med baksidan ryggen och skulderbladen också... eller nåt sånt hehe.. Hon sa iaf att det är viktigt att jag verkligen gör rörelser som inte skadar mig mer. :)

Dagens pass

Först måste jag bara säga att det suger att glömma musiken! Allt känns så mycket jobbigare och tråkigare utan musik! MEEN så här såg dagens pass ut:

Bröst och rygg
Bröst hantelpress
Latsdrag
Cablerodd
W-drag
Bröst fly
ryggfly

Sen fick det bli 45 min intervaller på crosstrainern. 10/13 6,3km

Imorrn är det ben och sen upp till Dalarna hihi

Sömnproblem

Jag blir galen! Jag är så satans trött så jag håller på att somna ifrån tv programmen jag tittar på om kvällarna men när jag sen släcker och ska sova inte fan somnar jag..? Jag kan vara super nära att somna så börjar typ Jimmy å snarka eller så känner jag mig kissnödig eller törstig eller torr om händer/läppar osv osv. Sen är det kört. Som om kroppen ba NEPP TOKVÄGRAR!?

Jag blir så trött!!!

Ändrade planer

Det vart ingen Shape idag. Kom hem tidigare och kände för att gå till gymmet tidigare. Å dessutom stod jag fortfarande på väntelistan till passet så det var inte ens säkert jag hade kommit med.. Det får bli en annan gång! Jag körde Armar, axlar och mage idag + ynka 15 min på bandet. Hade ätit keso och frukt lite väl tätt inpå träningen så jag fick håll och kunde inte ens gå och illamående så jag sket it :/

SÅ HÄR SÅG PASSET UT IDAG
Axelfly 8*3
Triceps takpress 8*3
Biceps curls 10*3
Upprätt rodd 8*3
Militärpress i smitt 8*3
Bamsecurls 8*3
?hantel en arm itaget baksida? 10*3
Bollintag ts med boll sid/sid och vanliga situps

Uppdatering övningskörning

Oj, här hade jag inte skrivit om någonting ser jag hehe. Innan julen körde jag min sista körlektion på körskolan och passade samtidigt på att köpa 10 nya körlektioner för jag känner mig själv så pass att jag vet att jag inte skulle ta tag i detta efter jul om jag inte redan hade köpt dom. Efterssom Padma var högravid och inte kunde köra så mycket så fick Mamma och Hasse gå kursen och vi väntade på papper från trafikvärket så att vi kunde börja köra. Vi fick pappren vid jul någon gån men jag hade fullt upp med 12 veckorsutmaningen just då. Och att få ihop en tid som funkar är inte alltid det lättaste. Ivf så har Padma fått en liten bebis och har annat att tänka på än mig och min körning ;) Så för några veckor sen tog jag tag i mig själv och åkte hem till mamma över helgen och övningskörde. Nu har har jag varit där under 2 helger. Vi har mest kört landsväg men även lite "stadskörning" i Nynäs och sist fick jag även testa på att köra mororväg. Tycker att det gått riktigt bra båda gångerna och idag tog jag tag i mig själv och nu har jag bokat 4 körlektioner a 70 min på körskolan med start nästa vecka. Sen beställde jag även

Så att det blir lite lättare och roligare att plugga. För nu MÅSTE jag sätta igång med pluggandet om jag ska ha nåt körkort innan detta året tar slut! Det är alltså målet!!


Onepiece

Snaart har vi dom :)

V1 beach 2011

Jaha, då var första veckan slut.. Jag har tagit denna första veckan i ett lite lugnare tempo och det resulterade ju i viktnedgång fast att fröken röd kommit och fast att jag fuskade lite med maten i fredags. Å fast att jag inte skött träningen som planerat. Jag testade på lite nytt i veckan.. Bodybalance hade jag aldrig tidigare testat och det var min Naprapat som tyckte jag skulle testa det för att det skulle vara bra för min kropp men det var inget för mig då jag gillar "blod, svett och tårar" när jag tränar ;P Men det var kul att testa på något nytt. Sedan har jag kört Bodypump och det kommer jag absolut att köra igen! Kul! Jag har kört lite Spinning och Core sen några förbränningspass också.. Sen har jag faktiskt varit på promenad ute i naturen 2 ggr också. Har gått 1,5 timme båda gångerna och det var super skönt! Å ännu skönare blir det när snön, isen och slasket försvinner! Måste tyvärr erkänna att det skett lite fusk igår söndag. Hade en riktig skitdag med mensvärk så in i helvete så jag tyckte lite synd om själv och moffade kakor med mjölk.. Skit också! Meen nya tag idag!!

Jag ska åka bort i helgen så det är lika bra att lägga upp en träningsplan för V2 så jag vet vad jag ska göra! Ska testa på ännu ett nytt pass: Shape redan imorgon!

Måndag; 55 min Shape +Förbränning 30 min
Tisdag: Vilodag pga Naprapatbesök :/
Onsdag: Armar,axlar,bröst och rygg + Förbränning 45 min
Torsdag: Ben + 45 min förbränning

Eftersom jag ska upp till Dalarna Fre, lör och sön har jag späckat onsdagen med alla överkroppens muskelgrupper ifall att jag inte kommer kunna gymma där. Men någon sorts förbränning får det allt bli varje dag däruppe!



Träningsbilder från 12veckors

I slutet på 12 veckors tog vi lite bilder när vi tränade å nu tänkte jag lägga upp några av dom hehe

Militärpress i smitt- Bakom?


Axelfly


Triceps takpress



Bamse curls


?



Vikt och mått uppdaterade

I Fittnesutamningsbloggen

Långpromenad med Hanne

 

Efter dagens Bodybalance och 30 min på crosstraninern stack jag och Hanne ut påb en långpromenad på 1,5 timme :) Skit skönt väder och vi hade köpt med oss Keso och trukt å dricka. MYS! Synd att det var så isigt och blask men det var skit nice att gå iaf! Det är VÅÅÅR hihi <3


Heldag med Linda

Igår Fredag hade jag och Linda en heldag tilsammans. Vi träffades på stan och gick runt i affärer och shoppade lite smått. Vi hade årets första "picknick" vid fontänen (plattan) med varsin keso och frukt i det iiiiskalla blåsande men dock soliga vädret :) Sen hade jag en kund att ta hand om så då satt Linda och tog en fika med en tidning på salongen så länge :) Sen åkte vi hem mot Bagis och hämtade bilden för att ta en sväng till Länna för att titta på Lindas banvagn som inte fanns.. Sen hem mot Bagis igen och titta igenom lite gamla bilder å sen åkte vi till Årsta till Rsetaurang Hjälmaren och avnjöt lite mat. Jag lyxade till det och åt Oxfilé med potatisgratäng (ajjabajja hihi) GODASTE jag ätit på LÄNGE!!! :D Sen stack vi in till Söder och Fenix. Jag säger bara de.. Hujeda mig! hahaha Jag tror jag börjar bli gammal!? Musiken sög! Det var bara typ club musik som lät precis likadan hela tiden och ljudnivån var inte nådig. Jag skrek så jag fick ont i halsen. Det var inte ens kul att sitta där tyvärr.. Är det så här det är ute?? Jaja, efter en varsin alcoholfri dryck sa vi tack och hej och åkte hem åt varsitt. Jag hade iaf en super trevlig dag!



Tack Linda!! <3

Middag

Har kommit på att det är gott att blande stekta/kokta med färsga grönsaker :)


Pappersarbete


Det är det tråååkigaste som finns! Hatar papper!!! Meen, nu är det klart för den här gången! SKÖNT!

hihi

Har faktist lite träningsvärk från gårgagens bodypump. Det trodde jag inte jag skulle få men då gjorde det ju nån nytta fast jag var så feg med vikterna hihi

Min kropp funkar som en klocka :)

Det kanske är så kroppen ska funka hela tiden men efterssom jag har misshandlat min kropp så är detta nytt för mig. Jag är ju van att inte äta någonting under dagarna, kanske högst en chokladbit eller typ nån sorts måltidsersättningsdryck å och sen äta nåt snabbt på kvällen. Efter att Emma- Lee jobbade fram ett mat schema till mig så ser min dag helt anorlunda ut:

Mitt matschema

09.00
Herbalife + vitamin

10.30 250g keso + en frukt

12.30 200g Kyckling/kött/fisk, 5g olja (gärna rapsolja) 300g grönsaker (broccoli, blomkol,sparris,morötter, haricoverts och liknande mer "matiga" grönsaker)

15.30 250g lättkesälla med funlignt/ en burk mackrill i tomatsås/ keso+ frukt/ 2 kokta ägg/ naturell yoghurt med frukt + 20g nötter

18.00 samma alternativ som ovan

21.00 Se lunch

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har druckit herbalife innan träningen för att jag efter några veckor med detta schema höll på svimma på träningen så jag fick börja äta frukost. Gladelligen efterterssom jag inte kunnat äta frukost förut :) Å tro det eller ej, har börjat älska frukost :)

Sen ett tag så häll jag nästan på att kräkas på varma grönsaker så jag bytte ut dom till vanlig sallad ibland. Men nu kör jag mest på varma igen :)

När mina 3 timmar mellan målen gått är jag riktigt hungrig å bara måste stoppa i mig mat. Annars börjar jag må illa som tusen för att magen är så tom hihi Skön känsla att kroppen funkar som den ska :)

Emma- Lee håller på att jobba ihop ett nytt matshema till mig efterssom jag står still på vågen tyckte jag att jag behövde förändring. Hon tyckte då att jag ska chocka kroppen med typ kaffe (blä) och morgonpromenad 90 min en vecka å se om det händer något för det kan vara så att min kropp har börjat "vänja sig" vid den träningen jag gjort under 14 veckor nu. Sen ska hon fixa 2 "sänkardagar" å en "höjardag" så får vi se vad kroppen säger hihi. Återkommer mer mer info om maten :)

Bodypump


Provade på Bodypump idag och det var ju lite annorlunda än vad jag är van att köra. Jag minns när jag testade sist kunde jag inte gå på en vecka för jag var så otränad så jag tänkte att jag inte skulle lassa på så mycket idag.. Fast det vart löjligt lätt haha. Gissar att jag inte är så otränad längre ;P

När jag har kört styrkan med Emma- Lee har vi kört tungt och inte så många reps men detta passet var mer uttålighet. Inte så tungt men många reps och det är ju jobbigt på olika sätt. Tror att detta kan vara bra att köra ibland fast nästa gång får jag allt ta och lassa på lite hihi

Redan onsdag.

Dagens att göra:
Frukost
Bodypump
Förbränning
Duscha
Lunch
Bokföring
Dammsuga
Hänga tvätt

Tömma diskmaskinen
Pappersfix
Middag

Hatar verkligen att bokföra. Det är sååå tråkigt! Men denna gången ska jag sätta mig hos revisorn.. Fick en tid av honom så detta ska nog bli bra :)

Fet tisdagen

Idag är det fet tisdagen som egentligen borde heta FETTIS dagen.. ;P

semla

En semla innehåller cirka 500 kalorier beroende på storlek.

Kaloriinnehållet fördelas:

Grädde: 130 kalorier

Mandelmassa: 200 kalorier

Bulle: 160 kalorier

Florsocker: 8 kalorier.

 

Ingen semla för mig idag!!


Mörbultad!

Igår var jag för första gången hos en naprapat. Annacarin tog ermot mig och så fick jag börja med att fylla i ett papper om jag var sjuk på något sätt, var jag hade ont osv. Har ju haft mest problem med höger axlel/skuldra men även höger höft och knä så jag fick ta av mig till bara underkläderna och lägga mig på en uppvärmd massagebänk.

Hon började med att vända/vriga/böja och trycka på mina ben ett i taget. Och hon märkte direkt att jag var mycket stelare på högersidan. Då fick jag vrida mig åt sidan så hon fick knäcka lite här å där å så kände hon igen och då kändes det mycket bättre. Sen kände hon i nacken och tryckte PRECIS på dom punkterna där det gjorde som ondast och hon hittade rätt punkter hela tiden och konstaterade att hela min höger sida var stel. Hon förstod att jag hade sån smärta som jag hade och hon vred och bände å knäckte även i ryggen och i nacken. Det kändes väldigt obehagligt men efter varje knäck kändes det bättre när hon gick tillbaka för att känna hur det kändes så det var samtidigt skönt och hel häftigt att hon faktist kunde känna precis och förklara varför och göra något åt problemet på plats. Sen gick hon igenom kroppen med massage och det var INTE av den njutbara sorten utan mer plågeri. Fy satan va ont!

Jag fick några stretch övningar som jag helst skulle göra flera ggr om dagen..Fick även tips om Bodybalance klassen på Sats som skulle vara bra för mig. Och en sån bokade jag redan samma kväll.

Efteråt kändes allt så lätt. Dom där spänningarna var nästan som borta och det var LÄNGESEN jag lände så. Jag var helt lyrisk efter besöket och bokade genast en uppföljningstid efter en vecka.

Timmarna gick och jag blev mer och mer mörbultad och det kändes tillslut som... ni vet som när man håller på bli så där riktikt sjuk å kroppen bara ömmar å man känner sig febrig å så! Precis så. Fick lov att skita i passet jag bokat för jag kunde omöjligt röra på mig..

Idag är jag MÖRBULTAD! Ångrar nästan att jag bokade en till tid haha.. Jag har världens ondaste lårkaka på höger lår och det känns som stora blåmärken på dom ställerna där hon var på som mest (där jag hade som mest ont) Var tillåme tvungen att gå upp i natt å titta om jag var helt blå på hela kroppen men det var jag inte.

Jag får nog vänta någon dag med styrketräningen är jag rädd :S Men jag har bokat im mig på spinning och core idag och imorrn blir det bodypump! Hoppas min kropp har återhämtat sig lite då. Annars skiter jag i den å kör på iaf ;)

En liten sammanfattning on 12 veckorsutmaningen

När Emma- Lee frågade mig om jag ville vara med på 12 veckorsutmaningen så visste jag först inte om jag kunde då jag jobbar kvällstid. Jag tackade nästan nej en stund fast sen tänkte jag att detta kommer ju aldrig hända igen så jag bara måste vara med! Sagt och gjort så lyckades jag boka om mina gulliga kunder så att jag kunde vara med :) Jag vart helt vansinnigt glad samtidigt lite rädd då jag inte visste vad som komma skulle.

Jag lovade mig själv att jag verkligen skulle köra till 100% och det har jag verkligen gjort! Jag har kört stenhårt med kost schemat som jag fick av Emma- Lee och tagit träningen på största allvar.  Det har gett mig såå mycket! Jag brukar må ganska pissigt på vinterhalvåret och gå ner i ganska djupa depressioner från och till men denna vinter har jag mått SÅ JÄVLA BRA! Jag är mycket piggare och gladare. Jag har ändrat tänk helt och hållet och försöker se allt från en ljusare sida även när det är som mörkast. Jag har lärt mig älska träning och jag vill verkligen fortsätta att må så bra!

Jag har lärt mig en hel del under den här tiden.
All älska träning!
Att så kallade "quickfick" kurer som Cambridgekuren tex bara är SKIT för kroppen och att den rätta vägen är kost och träning, det tar tid (och ska ta tid) men man man mår så bra under den tiden.
Att siffrorna på vågen inte är allt (även om det fortfarande är lätt att falla tillbaka)
Att när man tror att man verkligen är helt slut så orkar man alltid lite till :)
Har lärt mig att träna på rätt sätt. (Tränade helt fel förut)
Att träningen hjälper mot nästan allt. Huvudvärk, dåligt humör mm mm

Har säkert lärt mig massa massa mera men kan inte få det från känslor till ord riktigt än.

Att ha en PT betyder så jäkla mycket! Det är verkligen något jag vill rekommendera om man vill ha förändring i sitt liv! Att ha nån som står och säger precis vad/hur man ska göra och petar till en lite då man "fuskar" (omedvetet såklart;) Att ha nån som väntar på en dom dagarna allt går emot en.. Nån som pressar på det där lilla extra som man hade struntat i annars.

Emma- Lee är en helt fantastisk och underbar på alla sätt och vis! Jag är otroligt tacksam för den här tiden!!! Och att hon trodde på mig hela tiden.

Tack Emma- Lee! Du har räddat mig! <3 @-}--

(Fortsätt gärna att följa mig och några duktiga tjejer på Beach 2011)

Alcohol och träning

Måste bara lägga in detta som jag hittade hos Lina


"Alkohol är väldigt dåligt för dig som tränar som behöver återhämtning och vill att dina muskler ska återuppbyggas efter nedbrytningen du får genom styrketräning eller annan träning. Alkohol förhindrar återhämtningen för musklerna och protein syntesen. Alkoholen torkar ut dig vilket är dåligt för muskeluppbyggnaden samt ett reducerat matintag.

Alkohol är speciellt dåligt för människor som tycker om att träna. Styrka, återhämtning, prestation och återuppbyggnad av muskelceller kommer att bli sämre vid konsumtion av alkohol. Det är inte bara dagen efter som kroppen tar stryk från alkoholen utan det kan ta flera dagar för kroppen att återhämta sig. När kroppen fortfarande bearbetar alkoholen eller om du fortfarande har alkohol i kroppen kommer du,

1) Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
2) Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
3) Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
4) Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin
5) Dina muskler växer inte
6) Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
7) Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem.

Det som är uppräknat ovan är bara en liten del av allt som alkohol gör med din kropp och hur det missgynnar din träning. Det finns mycket mer. Så är du riktigt seriös med din träning är det dags att tänka över alkoholkonsumtionen.

KÄLLA: muscles.se

"För er som försöker gå ner i vikt finns det andra negativa följder som rör fett och fettförbränningen. Alkoholen trasslar till protein och fett metabolismen i levern vilket leder till minskad produktion av pankreatiska enzymer som är vitala för fettmetabolismen. På grund av det kan alkoholdrickaren få för höga blodfetter, minska leverglykogenet och dessutom får levern problem med att producera nytt glukos. Alkoholen gör det alltså betydligt mycket enklare för kroppen att lagra in kroppsfett och betydligt svårare att behålla sin smala figur."


Slutresultat- 12 veckors utmaningen

Det är fredag idag men efterssom jag ska hem till mamma i helgen för att övningsköra så fick väg och mätning göras idag. 14 veckor är nu avslutade. 3 av dom veckorna har jag inte kunnat träna alls och den 4e tränade jag inte så hårt. Det tog ett bra tag att komma tillbaka från så lång tids sjukdom. Men nu är jag tillbaka och i toppform. NOT Men jag är på god väg dit ialla fall ;)

Så här ser mina före och efterbilder ut. Ganska stor skillnad om jag får säga det själv!?

 

12 veckorsutmaningen har varit SÅ JÄVLA BRA för mig! Jag mår tusen gånger bättre än innan! Fokusering på träning och kost har hjälpt mig på flera sätt. Jag har lärt mig älska styrketräning och jag är super taggad att komma ut i löparslingorna när snön smälter bort. Jag har packat ner allt jag lärt mig under den här tiden och kommer att bära med mig det resten av mitt liv!

 

Jag vet inte vad jag ska kunna säga/ göra för att tacka Emma- Lee men jag hoppas att alla vi 12 veckors utmanare kan hitta på nåt snart som en liten avslutning!?

Rosor till Emma- Lee ;)

Tack så super duper jätte mycket för den här tiden! Du är en underbar människa på alla sätt och vis!


Smält snö smäält!


Jag är skit taggat att börja springa ute så smält bort nu äckliga snö!
Vill ha VÅÅÅÅÅR!!

Fastnat?



Jag förstår inte! Nu har vågen fastnat på 70,4.. Det händer INGENTING!? Jag är ju verkligen stenhård?!

RSS 2.0