Alcohol och träning

Måste bara lägga in detta som jag hittade hos Lina


"Alkohol är väldigt dåligt för dig som tränar som behöver återhämtning och vill att dina muskler ska återuppbyggas efter nedbrytningen du får genom styrketräning eller annan träning. Alkohol förhindrar återhämtningen för musklerna och protein syntesen. Alkoholen torkar ut dig vilket är dåligt för muskeluppbyggnaden samt ett reducerat matintag.

Alkohol är speciellt dåligt för människor som tycker om att träna. Styrka, återhämtning, prestation och återuppbyggnad av muskelceller kommer att bli sämre vid konsumtion av alkohol. Det är inte bara dagen efter som kroppen tar stryk från alkoholen utan det kan ta flera dagar för kroppen att återhämta sig. När kroppen fortfarande bearbetar alkoholen eller om du fortfarande har alkohol i kroppen kommer du,

1) Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
2) Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
3) Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
4) Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin
5) Dina muskler växer inte
6) Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
7) Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem.

Det som är uppräknat ovan är bara en liten del av allt som alkohol gör med din kropp och hur det missgynnar din träning. Det finns mycket mer. Så är du riktigt seriös med din träning är det dags att tänka över alkoholkonsumtionen.

KÄLLA: muscles.se

"För er som försöker gå ner i vikt finns det andra negativa följder som rör fett och fettförbränningen. Alkoholen trasslar till protein och fett metabolismen i levern vilket leder till minskad produktion av pankreatiska enzymer som är vitala för fettmetabolismen. På grund av det kan alkoholdrickaren få för höga blodfetter, minska leverglykogenet och dessutom får levern problem med att producera nytt glukos. Alkoholen gör det alltså betydligt mycket enklare för kroppen att lagra in kroppsfett och betydligt svårare att behålla sin smala figur."


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0