Min krypis i jamas

5 månader började hon sakteliga ta sig maskande framåt. Nu 3 v senare går det både smidigare å fortare. Vår duktiga tjej. Nu börjar det gå fort minsann.


Shopping

Idag vart det en promenad ut till Ikea och Babyproffsen i snöslasket. Kan inte snön ligga kvar om den ska komma. Det är ju rätt vackert när snön täcker alla grenar på buskar å träd. Men men, det är ju första snön å den ligger ju sällan kvar :) Det inhandlades ljus, blomma, dregglisar å lite annat smått å gott. Nu när vi kom hem kröp Tuva mot eluttaget :/ MÅSTE säkra hemmet lite bättre!!! Skulle ju köpt såna "plugg" man stoppar i el uttagen från Ikea när vi ändå var där. Suck! Kunde hon inte krupit dit innan vi gick å inte efter haha


Öppnaförskolan

Igår var vi på öppna förskolan och nu börjar det bli lite roligare där när hon kan sitta med stöd å ta sig lite framåt :) tänk att vi har en liten mask här hemma som maskar sig framåt :) dom har som en kudde på öppna förskolan som hon får jätte bra stöd ifrån när hon sitter å en sån önskar sig Tuva å hon hanterade bollen jätte bra så en boll i rätt storlek önskar hon sig också :) super kul med speglar är det också! Hihi när det var dax för baby rytmiken hade hon gjort sig av med all energi å va så trött så jag fick lägga henne å hon missade rytmiken. Trist hehe. Bättre lycka nästa gång ;)


Tuva önskar sig

 
Babyvakt Philips Avent SCD505
Tripptrappstol svart
Gåstol
Badleksaker (badkar)
Badkarsleksaks förvaring
Badblöja som är godkänd för babysimskola från storlek 80 (10kg)
Lek och lär leksaker
Napphållare (ex Elodie Details)
Dregglisar
Buggaboo sommarsuflett pink
Elodie Details Apple of my eye filt
 
Lite bild exempel

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hälsat på fina Elton

Jag och Tuva tog tåget upp till Mora för att hälsa på Maria, Robert och lilla Elton. Elton är Tuvas tremänning. Det är exakt 2 månader mellan dom. Det gick mycket bättre än förväntan. Tågresan funkade bra trotts lite sömn och irriterande människor som slog igen dörrar å höll på när hon skulle sova. Trodde att det skulle bli kaos med två småttingar som väcker varandra å skriker i kör men dom var så duktiga båda två! Såpass att vi vill åka igen vid jul :O)
Tuva har också agerat modell när Robert fotograferat men dessa bilder får ni ta del av senare ;) En vecka gick alldeles för fort där uppe. Längtar redan till vi ses nästa gång!

Önskelista

Vi önskar oss en
Babyvakt Philips Avent SCD505
Tripptrappstol svart
Gåstol


Väntan

I fredags för en vecka sen var jag å röntga ryggen å dom sa att jag skulle få svar efter en vecka men har inte fått svar än :( fasen va kroppen ger upp efter att man får barn alltså.. Får inte börja träna innan svaret kommit å om det är ett positivt svar såklart. Mitt Sats kort står å kostar pengar medan jag går runt å känner mig som ett fult fetto å längtar att få ta i som fan på gymmet igen. Har dessutom fått inflammation på äggstockar och livmoder som förklarar smärtan i buken jag gått med sen förlossningen.. Ska det aldrig ta slut? Jag vill bara må bra!!


Ny rutin

Eftersom Tuva alltid ska bråka sig till sömns om hon inte får ligga på en och sova så slängde jag ner henne i vagnen igår å ut på balkongen varpå hon sov i 40 min medan jag kunde fixa här hemma utan att behöva trippa på tå :) gjorde samma sak idag å då sov hon 45 min. Hann precis snabb dammsuga å sätta på mig ett face :) kanon bra ju!


Nu börjas det

Tuva har ju kunnat vända sig både fram och tillbaka ett tag nu men mest på hårt underlag så i sängen har högst bänt sig till sidan och tillbaka på rygg. Idag när hon skulle sova på förmiddagen hade jag lagt henne i sängen. Hon lekte först å sen när det var sovdax skrek hon å jag har kommit på att om man låter henne ligga å skrika en stund så somnar hon lättare när hon väl får nappen och lite omvårdnad ;) iallafall så skrek hon lite medan jag satt på sängkanten med mobilen å plötsligt blir det tyst å jag slänger ett öga mot sängen å där tittar en glad Tuva upp. Då har hon snurrat från rygg till mage haha å söt var hon också hihi. Sen tänkte inte hon sova inte. Vi fick flytta över till vagnen å ut på balkongen istället :)


Tänder?

Börjar fundera på om det inte är tänder på g här. Tuva har varit otroligt grinig å har sovit dåligt sista dagarna å i går gav jag henne lite Alvedon å gnuggade tandköttet lite å efter det sov hon flera timmar. Hon tuggar frenetiskt på allt å kan bli arg eller ledsen när hon biter eller om man tar bort bitleksaken. Hon är ju fortfarande lite snorig å kan tänka mig att det bidrar till att hon är lite gnällig också men jag tror nog ändå på tänderna. Stackars barn, ont i magen, växtvärk å tandvärk.. Inte lätt att vara liten. Igår var Madde å Bella barnvakt medan jag var på magnetröntgen och Gyn. Får svar från röntgen om en vecka ungefär. Hoppas att dom hittar något som kan förklara smärtan jag har! Idag har vi umgåtts med Nils, ida och stefan. Gullungar <3


Hittat fossingarna

Tuva har nu hittat fossingarna sina 4 månader å 3 veckor gammal. Så har hon börjat göra pruttljud så det riktigt stänker haha. Mat har blivit en av dagens höjdpunkter och favoriten just nu är majspure :) idag satt jag och Tuva och åt tillsammans för första gången. Hon åt morot och potatis å jag potatismos och köttbullar :)) mysigt! Just nu är hon inne i någon jobbig period då hon inte vill sova. Hon skriker som om hon hade ont å är hur trött som helst men vill inte sova. Varken i sin säng eller på mig :/ det slutar ju oftast med att hon somnar i min famn av utmattning men hon sover väldigt oroligt också :/ vet inte om det är beroende på förkylningen eller nån fas hon går igenom. Snart ska vi göra vår första tågresa upp till Maria, Robert och lilla Elton. Det ska spännande å se hur det kommer gå! Å såååå roligt att träffa dom!! Hoppas att Tuva kommit ur den hör jobbiga perioden med sitt icke sovande då för annars kan det bli jobbigt!! Hej svejs


RSS 2.0