31+0

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Längtar en smula till på lördag!

Då jag ska få gosa med Tindra :D Behöver i allra högsta grad lite PK gos just nu!
Snor bilden från Emma- Lees sida på lilla Tindra,hoppas det är ok? =)


Det är faktist precis två månader kvar tills Tyson skulle fyllt 4år. 29e Maj 2008 föddes han å 5 Juni 2010 fick han soma in <3 Saknaden kommer aldrig försvinna <3

Weei!

Vagnen finns nu att hämta på Babyproffsen :D Ska nog få hjälp av blivande farmor och farfar igen och åka å hämta vagnen på söndag :D Kommer vara värdens lyckligaste då haha. Blir nog Babyskyddet på en gång då skulle jag tro :D

Igårkväll när jag skulle sova kännde jag sånt obehag.. Illamående, hjärtat slog hårt och fort hon buffas å knuffade på ett sätt hon inte brukar..? Känner mig nästan yr imellanåt å fick såna svettningar att man kunde tro att man hamnat i klimakteriet hehe. Har känt detta tidigare men det brukar inte hålla i sig så länge. Hon måste ha legat på nåt sätt så det trycker på nåt. Försökte vända å vrida mig så hon skulle flytta på sig jag vaggade mig själv och klappa lugnt på magen.. Men hon fortsätte. Jag undrar jag vad hon hade för sig! Det blev bättre efter att jag stått på alla fyra 10 min med min ONDA rygg... Inte skönt! Men men, det gick iaf över :)

En vecka kvar till UL2 idag hihi
64 dagar kvar till BF :D

Åh va jag längtar hefter henne <3

Tänk.. tiden går rätt fort ändå

... men ändå sååå sakta haha 30+4 idag :P Imorgon är det en hel vecka kvar bara till ultraljud nr 2 för att kolla bebis njurbäcken. Vi håller alla tummar och tår att allt ser fint ut nu! Åså vill jag veta igen om det fortfarande ser ut som en lite flicka därinne så man kan fortsätta shoppa :D Hoppas man kan få sig en fin liten bild också :)

Jimmy är sjuk så just nu står arbebet med rummer still. Så typiskt när det bara är socklarna kvar... Men men.. Inget att göra åt :) Än finns det ju lite tid kvar :)

Har beställt vagnen nu och tror mig veta att det blir ett Brio Primo babyskydd också.Fick veta att ännu en gammal vän är gravid å ska ha i slutet av september hihi. Så roligt! Massa bebisar 2012 blir det! <3

Vi gillar gratis eller hur ;)

50 första kunderna på babyproffsen fick en babybox.. Å en av dom var jag hihi. Passade på att fynda en skötbädd till 20% samtidigt :-)

Blev ingen "biet skötbädd" då det inte fanns kvar å jag pallade inte beställa från nätet heller. Så det fick bli barbapappa istället. Lite glada färger är ju inte helt fel ;) Passade även på att beställa vagnen idag som inte längre fanns inne i butik så dom kommer höra av sig när den har kommit in.

Jimmy håller på lägger golvet i bebis rum nu å det kommer bli jätte fint! Från min sida lutar det åt att köpa vägg dekorationer från ikea å sätta upp för att få lite färg men vi får väl se när möblerna kommer på plats hur det känns :)

30+0

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Nu är renoveringen igång!

Källaren tömdes i helgen. Jimmy och Janne slet som bara den.. Å klädkammaren tömdes och allt där inne fyllde åter igen källaren ;P. Rummet vart ju större än jag trodde häruppe hehe. igår inhandlades spackel och vit färg. å spacklet är redan uppe på väggarna. Ikväll tror å hoppas jag att Jimmy ska måla. Vill att det ska bli klart nu nu nu! hihi. Sen ska det köpas å läggas klinkers därinne innan vi kan börja köpa in möbler å ställa in.. Längtar! Får se om det kanske blir en fondvägg där inne för att få lite färg eller om vi köper väggdekor på Ikea som får lite liv i rummet. Vi börjar med vitfärgen så får vi se sen nör bebis kommit eller åtminstånde till efter UL den 5 april så kan få bekräftelse igen att den nu är en liten flicka därinne :D

Var hos doktorn idag igen och vart vidare 50% sjukskriven till sista april. Han hade blivit kontaktad av F-kassan som ställt massa frågor om mina sammandragningar var "hotande för förtidsbörd" å efterssom livmodertappen är opåverkat (som tur är) så är det ju inte farligt i nu läget å han lät ju inte som att han hade allt förstora förhoppningar på att jag skulle få ersättning å det oroar mig då jag verkligen inte kan jobba mer än jag gör i dagsläget :/ å det lär ju inte bli bättre ju längre tiden går heller... F- kassan har inte kommit med något besut än så jag försöker att hålla mig ifrån att bryta ihop totalt!

Nu till nåt roligt! Har ju sett ut lite grejer till bebis..

Här är vagnen vi vill ha!

Baby travel grizzly aluminium 3500kr från Babyproffsen

Här är Babysittern jag vill ha.

Babybjörn Babysitter Balance Air. Kostar strax över 1000 lappen.

Detta är skötbädden jag skulle vilja ha:

Skötbädd Biet. Kostar från 250-500kr

En vit MALM byrå med 4 lådor från Ikea.

749kr

Ikea STUVA skåp. (rosa om du nu blir en flicka ;)

1240kr med inredning.

Detta är lite av det vi vill ha.. Å vill ni så får ni gärna köpa å ge det till oss hahahaha ;P Åh vad jag längtar till att få ställa in grejerna å börja fixa iordning där inne!!!!! <3


Har funderingar kring att sätta upp väggdekor..

Då är det nog någon utav dessa som vi funderar kring. Kostar 99kr/149 st på IkeaVar å hämtade ut en babybox på Kronansdroghandel idag.. :)

Inte helt fel :)
Pack, rens å släng

I helgen ska vi tömma källarförrådet som vi hade översvämning i för ett par månader sedan. Å vår klädkammare ska också tömmas för det ska bli bebis rum :D Så jag håller på röjer lite här hemma. Men det gå inte snabbt kan jag säga.. Höll på hela dagen igår å det jag fick gjort var:

Hämta upp 3 kartonger från källaren
Packa ner lite grejer jag inte avnvänder i en
Å gamla ytterkläder i dom andra två
Planerade hur jag skulle lägga upp dagen

Å detta tog alltså hela dagen för mig. Kanske skulle tagit.. 30 min i vanliga fall?! Var helt slut igår kväll!

La precis ut en förfågan på FB om någon ville låna min mage och allt som kommer med den ett par timmar så jag kan få röja klart här så kan Jimmy å Janne göra grovjobbet på lördag.. Tyckte det var en bra ide?! Nehe inte? Fan då.... ;P

Skämt å sido så är det imellanåt när jag inte mår dåligt och har ont väääldigt häftigt att vara gravid! Det är nu ca 11 veckor kvar så vist går tiden.. Redan torsdag imorgon. Var ju måndag nyss!? Men på något konstigt vis så känns det som att tiden går så sakta men ändå så fort. Svårt att förklara! Längtar till om 3 veckor precis då vi ska på UL igen.. :D

Nä, får ta och fortsätta röja här nu om nåt ska bli gjort idag! Ha en fin solig dag!

Till salu!Vi ska ju göra om lite här hemma inför bebisankomsten å tänkte nu sälja av lite möbler..
Det är alltså 2 BILLY bokhyllor med BILLY olsbo vitrindörrar. Ena med halv glas dörr och andra med hel glasdörr. Och sen är det 2 MALM byråer, en med 3 lådor och en med 4 lådor.

Hojjta till om det finns intresse!

Bebis shopping på Ullared

Kan säga att det är tok värt att åka dit! Vi kom dit vid öppning kl 8 och åkte hem 16.30. Kan säga att vi inte gick och tittade på allt i hela varuhuset ens så tid behöver man ;) Shoppade bebis grejer för nästan 3000kr och jag skulle kunnat handla huuur mycket mer som helst om bara ekonomin hade tillåtit. Det dyraste av allt var påslakansetten till sängen för 129kr.. Å jag har bara hört positiva saker om just barn kläder å barn saker att det ska vara fin kvalite på grejerna. Därenmot kläder å sånt för oss vuxna ska tydligen vara mindre bra. Jag tänker åka dit igen å shoppa mer mer bebis är född då man helt säkert vet kön å storlekar å sånt. Kanon bra shopping!


Torsdag 1 mars= 3 månader/13 veckor/92 dagar kvar till BF :D


Japp.. v 26+5 idag å just nu i skrivande stund mår jag ganska bra faktist :) Känner lillan lite svagt därinne i magen å det är så mysigt! Vaknade innan kl ringde, hoppade i en dusch och åt frukost å nu inväntar jag bara ett roligt samtal först å sen ska jag ha en kund å sen ska jag ta bilen ut till mamma. Kommer ju knappt kunna åka dit framöver så jag tänkte åka dit så dom får bli lite uppdaterade om magen å kanske känna lite sparkar om damen har lust att dela med sig lite. Har haft en super lugn dag igår i magen. Nästan så man blir lite så där orolig. Men jag kände några kickar under dagen å på kvällen kickade hon till några ggr å så väckte jag henne i natt hihi så jag är rätt lugn ändå :) Kanske hon laddar inför en kanon aktiv dag idag eller imorgon? Hoppas!! <3

Åh var jag vill att dessa 3 månader ska gå fort nu! Längtar efter dig <3

RSS 2.0