Första helgen utan Tuva

Helgen har spenderats hemma hos mor min och Tuva har varit hemma med pappa. Helt sjukt hur man kan sakna sin lilla älskling så mycket! Har hållt mig sysselsatt å skruvat ihop möbler i gäststugan hela gårdagen då fick man lite annat att tänka på :) Fick några MMS av Jimmy under dagen å tårarna kom varje gång. Saknade min Tuvis! Har fått sova två nätter utan nån som väcker en stup i ett å det behövdes! Har ätit utan att behöva stressa och bara fått vara Jessica. Det är otroligt viktigt! Förstår mig inte på mammor som är hemma med barnen år efter år efter år utan att få komma ifrån ibland. Nu är det ju ganska tidigt när Tuva bara är 3,5 månad gammal men det är väl fördelen med att inte amma ;) åkte hem ganska tidigt idag då jag inte klarade av att vara utan min underbara lilla unge ;) <3 Vi har haft en kanon dag i dag med utflykt till Täby där vi fick massa fina leksaker och kläder till Tuva :) tack så mycket Sara, Putte och Bella :) nu ska vi strax hoppa i säng


Läskigt och underbart

Igår var en bra och dålig dag! Är hos Mamma under helgen och efter frukosten åker mamma, jag och Tuva å shoppar. Vi tar Hasses bil för att underlätta med vagnen å så. En mysig dag med shopping och mini lunch. På vägen hem är vi stressade och ska bara in på biltema en snabbis. Tuva har knappt sovit på hela dagen och gallskriker i baksätet. Mamma går till affären å jag tänkte bara flytta bilen å ställa den på den andra parkeringen för att vi snabbt ska kunna åka iväg så att Tuva kan somna.. På väg ut från parkeringen var det fritt från bilar och jag åker ut. Helt plötsligt från ingenstans var det en bil mitt framför mig å sekunden senare kör jag rätt in i den. PANG! Jag minns att jag såg att det var en tjej med två barn i baksätet. Vi parkerade bilarna å gick ut. Tuva skrek fortfarande som en stucken gris å jag frågade hur det gick. Det gick bra. En super förstående mamma som själv hade gjort samma sak å det blev bara en buckla på hennes bil så det var inte så farligt. Jag var skakis ett bra tag efteråt. Hua! Läskigt att jag verkligen inte såg bilen å tur att det vi körde så sakta! Väl hemma igen lite senare ligger jag å busar med Tuva på golvet medan mamma lagar mat. Å Tuva 3månader, en vecka och två dagar gammal börjar skratta det första riktiga skrattet. UNDERBART!!!

Här kommer en bild från skratt stunden och en från shoppingen;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/227402/images/2012/pic_505583bdddf2b37089001efd.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/227402/images/2012/pic_505583bde087c323a74e3018.jpg" class="image">


Mini rocker


3 månader och 5 dagar

Var på BVC med Tuva idag. Hon har blivit hela 7325g tung och 66cm lång. Jisses va hon växer!! Hon fick också första vaccinations sprutorna i låren. Det var mat dax när vi kom in så hon passade på att ge sprutorna medan hon åt. Den första klagade hon lite å åt vidare men den andra sved mycket mer så då blev hon ledsen men det gick snabbt över. Så duktig vår lilla tjej! <3


No more soffpotatis!!

Nu få det faktiskt vara nog! Nu har jag varit en handikappad soffpotatis i 6 över månader. Tänker inte låta min dumma kropp få bestämma längre! Får panik snart!! Eller det har jag redan fått i omgångar men ändå. Nu är det promenader som gäller, var häromdagen och inhandlade regnkläder och stövlar så även regniga dagar ska jag ut å gå! Har lite ångest över "resterna" efter graviditeten måste jag säga. Ser efter 3 månader fortfarande gravid ut å eftersom Tuva ser så stor ut kommer väl folk börja fråga när nr två är beräknad. Hua! Kommer fortfarande inte i mina kläder jag hade innan graviditeten med mina 10kg övervikt. Blä Blä Blä! Känner riktigt hur bitter jag är. Å det ska ja göra om till att vilja kämpa nu! INGA mer sötsaker mer en EN dag i veckan å minst en timmes promenad varje dag! Ska även dra ner på kolhydraterna i min kost. Tyvärr har jag inte möjlighet att följa min diet jag fick av Emma-Lee pga ekonomiska skäl men jag ska försöka äta så likt som möjligt. Någonting måstebju förändras tycker jag så som jag har "unnat" mig senaste tiden, å dessutom inte kunnat röra på mig. Näpp heja mig!


Bajs Ikea

Hade ingen aning om att dom har egna storlekar på sina sängkläder till barn?! Köpte ett täcke idag å kommer hem å ska bädda fint så är täcket alldeles för stort?! Bara för att dom vill att man bara ska köpa deras sängkläder.. Precis som deras jäkla "gardinstänger" man fäster i taket. Dom kan man också bara köpa gardiner från Ikea till. Dåligt!!!! Det får iaf mig att inte köpa något utav det alls! Bajs Ikea!!


Dåligt!

Tycker ni är väldigt dåliga på att kommentera nu för tiden :0( Ser ju att ni är runt 40 pers inne på bloggen varje dag å det är väldigt sällan jag får kommentarer. Kanske skriver jag så ointressant? Vad vill ni läsa om?


Pilbåge

Ligger här i soffan spänd som en pilbåge.. Det är första "pappa natten" å jag får verkligen kämpa. Fy vad det är jobbigt att höra henne ledsen!! En trött å lite irriterad pappa kämpar sen snart 1,5 timme tillbaka att få henne att somna om efter nattmålet. Men måste säga att han kämpar på bra! Jag vet hur det är å denna natten är nog viktig för oss alla tre. Dom måste ju hitta sitt sätt precis som jag å Tuva fått göra. Det har ju ändå tagit 3 månader nu å jag å Tuva har en natt rutin nu. Vilket är super skönt! Nu är det ju deras tur för det kommer ju nätter då jag inte är hemma i framtiden å det är nog bäst att vänja henne vid oss båda redan nu för annars blir det ett helvete sen. Har inte hört något på ett tag nu å jag hoppas att hon sover nu å pappa med. Vi får kämpa alla tre nu ett tag sen blir det ju bra! :) hejja pappa <3


Dunderförkyld

Jaha, då ligger man här mitt i jävla natten å är kanon förkyld, helt jävla slut som människa med lilla snoriga stackars Tuva med magknip. Har så go lust å gå in med henne till Jimmy om det inte vore för att han jobbar. Han har gått upp 5.30 i två veckor å kommit hem mellan 16.30- 17.30 varje dag. 3 dagar denna v har han tagit Tuva när han kommit hem ut på en promenad eller hem till farmor. Så otroligt skönt! MEN jag förväntar mig att när han är pappa ledig att han tar dessa nätter även om han är kanon förkyld precis som jag nu!!!

Håller på testa olika ersättningar å är tillbaka på baby semp 1 å det blir preciiis som det var ibörjan då Tuvas mage strular som fasen :( så den kan vi då utesluta fom nu! Den som jag tycker funkat bäst hittills är BS Lemolac. Men som sagt. Vi kör ett test med alla igen så ser vi sen. Längtar otroligt mycket till hon börjar att äta riktig mat å slippa det här med ersättningar! En månad kvar till smak portioner :)

Nä, nu har hon somnat på mitt bröst. Bäst att försöka lägga ner henne så jag också kan få lite sömn. Om förkylningen tillåter :/

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/227402/images/2012/pic_50494541ddf2b31a51000002.jpg" class="image">


Rivgärn

Det verkar inte som att jag kommer klara mig från att bli sjuk :( kände innan helgen att halsen ömmade men det blev bättre tyckte jag. Men inatt kom det tillbaka. Nu sitter jag här med rinnande näsa å rivgärn i halsen :( Får hoppas att jag får en förkylning som går över snabbt å utan feber tack. Förstår i te hur man ska orka med Tuva när man knappt orkar med sig själv :( aja, det löser sig. Tuvis är också snorig stackarn :( vaknar å är alldeles täppt i näsan.. Min lilla skrutt.


Sömn

.. får man inte mycket av nuförtiden. Skulle kunna ge min ena fot för en hel natts sömn känns det som just nu. Det ser ut som hej kom hjälp mig hemma å jag har knappt tid å ork att göra mycket alls. Jag måste faktiskt säga att det inte är super kul att vara mamma ledig just nu. Sen min kropp är ju en historia för sig å tänker inte gå in på den just nu mer än att säga att det är totalt kass! Skulle bara vilja börja jobba. På ett helt vanligt jobb med vanliga arbetstider och en lön in på kontot i slutet på månaden. Kommer börja söka så jag kan börja jobba i januari. Så vet ni någon som behöver arbetskraft hojta till ;) Kan tänka mig det mesta å lär mig snabbt nya saker ;) men det blir nog tillbaka till förskolan skulle jag tro. Det är väl där jag har störst chans att få jobb med den utbildningen och erfarenheten jag har. Nä, nu somnade skrutt om här. Är nog bäst att försöka göra detsamma om jag ska få några timmars sömn alls i natt.


Hur fan ska man kunna slappna av?

Lördag och kl 5 sätter Tuva igång. Jimmy tar henne för en gångs skull å jag ligger kvar å kan somna om.. NOOOT! Ligger klarvaken en timme senare å får så jäkla ont i magen av att höra henne ledsen därute :( Vill bara gå upp å ta henne men ska inte! Dom måste ju hitta sin väg precis som jag å Tuva gjort. Å jag MÅSTE lära mig att slappna av! Usch jag mår inte bra! :(


RSS 2.0