Varning!!

Läste ett inlägg hos Betil om hur farligt det är för hundar att äta vindruvor och russin Många vet ju om att ex choklad är farligt men vindruvor? Hallå hur ska man veta det? Därför skriver jag om det och tycker fler borde göra det så fler får ta del utav informationen! Det borde finnas en sida där man samlar information som detta så man kan förhindra olyckor!
Vindruvor och russin är alltså farligt för din hund! Endast några få vindruvor eller russin kan vara skillnaden mellan liv och död.

Diffusa symtom
Efter ca två timmar brukar den förgiftade hunden kräkas. Symtom som diarré och trötthet kommer efter fem till sex timmar. Eftersom de första symtomen är diffusa dröjer det oftast upp till flere dygn innan ägaren förstår att hunden är förgiftad. Akuta njurbesvär visar sig genom att hunden mister aptiten, får blod i urinen och visar tecken på smärta. En del hundar har helt slutat producera urin och vid flere fall har hundar blivit så dåliga att de avlidit eller att man avlivat dem. I de fall där hundar klarat sig, har symtomen försvunnit inom några dagar. I sällsynta fall har det dröjt upp till flera veckor innan hunden tillfrisknat.

Behandling i tid
Det är viktigt att hunden får behandling så fort som möjligt. Om den inte självmant kräks upp vindruvorna eller russinen, så kan en veterinär ge medel som tvingar hunden att spy. Aktivt kol, som binder maginnehållet så att eventuella gifter inte tas upp av kroppen, har provats vid flera tillfällen. Hunden kan behöva dropp under ett par dygn för att få i sig vätska intravenöst. Det minskar risken för framtida problem med njurarna. Under de första dagarna bör blodprover tas regelbundet och mediciner kan vara nodvändiga.

Källa:
Dog News
Hund Liv

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0