Bra tips och goda råd från naturdiet..

Helt rätt att du läser här! Dina chanser att gå ner i vikt ökar betydligt ju mer du pluggar på. Men först ska vi ta reda på vem du är och vilken typ av råd du behöver.

För att göra det tar du reda på ditt BMI (Body Mass Index). Det är den vanligaste formeln för att räkna ut förhållandet mellan vikt och längd:

BMI = Vikt (kg) / Längd (m) / Längd (m)
T ex 81 / 1,70 / 1,70 = 28

BMI 19-25 = Normalvikt. Håll dig precis här resten av livet så blir det perfekt!
BMI 26-30 = Övervikt. Ta dig en funderare på om du inte borde gå ner i vikt.
BMI 30 - = Fetma. Du behöver gå ner i vikt för att inte bli sjuk.

Obs! Är du lång, har kraftig benstomme, mycket muskler, eller är du inte vuxen ännu? Då kan du ha högt BMI utan att vara överviktig!

Så, vad kom du fram till? BMI över 25? Okej, varsågod och läs på!

Kostråd

Med Naturdiet kan du hålla full koll på ditt kaloriintag. Byter du ut alla dina måltider mot Naturdiet får du i dig ca 800 kcal under en dag och du går snabbt ner i vikt. Om du istället väljer att kombinera måltidsersättingen med nyttig och näringsrik mat, kommer här lite bra tips och goda råd!

Ät ofta och gärna
Ät många små måltider under dagen, gärna var fjärde timme, så håller du igång ämnesomsättningen. Om det går för många timmar mellan måltiderna ställer kroppen in sig på sparlåga och väntar med att bränna energi.

På tallriken
Den gamla beprövade tallriksmodellen är faktiskt fortfarande aktuell. Men hur var det nu igen? Jo, så här: Fyll halva tallriken med grönsaker, en fjärdedel med protein (till exempel kött) och en fjärdedel med kolhydrater (till exempel potatis, pasta eller ris).

Mindre fett
10 % av ditt energiintag ska komma från fett, så att skippa det helt är ingen bra metod för att gå ner i vikt! Men välj gärna mjuka fetter istället för hårda: till exempel olivolja, rapsolja eller jordnötsolja. Goda och nyttiga dressingar gör du på linfrö-, nöt- och sesamolja.

Frukt är godis!
Nej, okej det är det ju förstås inte, men det är gott och nyttigt! Frukt och grönt innehåller massor av antioxidanter, vitaminer och mineraler, plus att det ger en bra mättnadskänsla. Komplettera gärna varje Naturdiet måltid med lite "nästan-godis"!

Drick mer!
Vatten alltså. 1-2 liter, utöver det du dricker till maten, ska du klunka i dig varje dag.

Sött och gott
Det är mänskligt att bli godissugen, men försök att begränsa mängden och därigenom antalet kalorier! Med Naturdiet Snackbars kan du enkelt hålla räkningen.Motionsråd

Dessvärre är det inte så enkelt att det räcker att bara börja ersätta måltider med Naturdiet, du måste röra på dig också! Försök hitta något som du tycker är roligt, det kvittar om det är stavgång, fjärilssim eller tennis. Men du - om man tränar ofta och hårt är det viktigt att inte äta för lite. Byt då bara ut enstaka måltider mot Naturdiet och komplettera med vanlig mat.

Promenader
Promenader är världens enklaste motion och bästa sättet att komma igång. Du behöver varken nya kläder eller någon dyr utrustning, det är bara att ge sig ut och gå. Däremot är det helt okej att belöna sig med lite snygga funktionskläder när du lycktas göra traskandet till en vana!

Styrketräning
Muskler är inte bara snyggt, de ökar också din förbränning eftersom muskler kräver energi dygnet runt. Men tänk på att vila minst 48 timmar mellan passen! Musklerna bryts nämligen ner vid överträning och behöver lugn och ro för att byggas upp och bli starkare.

Vardagsmotion
Du behöver faktiskt inte stå och svettas på gymmet om du inte gillar det. Det funkar utmärkt att ägna sig åt vardagsmotion. Vad sägs om att testa det här enkla vardagsprogrammet?


08.00
Gå av bussen två hållplatser tidigare.

08.42 Ta trapporna istället för hissen.

12.30 Ägna halva lunchen åt att promenera.

17.50 Sätt på favoritmusiken och dansa hela skivan ut.

19.35 Storstäda lägenheten, skotta snö eller jobba i trädgården (Välj det som passar dig bäst!).

21.00 Se en rolig film och skratta så att du kiknar.

22.45 Somna som en stock!

Titta, så här många kalorier förbränner du på en timme? när du:
Vilar: 78
Åker skridskor: 300
Spelar tennis: 420
Cyklar: 300
Joggar (7 km/tim): 600
Går upp för trappor: 600-1080
Städar: 240
Åker slalom: 480
Dansar: 300
Spelar golf: 300
Spelar fotboll: 560
Promenerar snabbt: 420
Jobbar i trädgården: 350

Det du!


Kommentarer
Postat av: Jennie

Skall nog bygga mig en slalombacke =D!!!! Det verkar vara den roligaste formen av tränning.

2009-05-07 @ 06:58:03
URL: http://jennienennie.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0