Ätardag!?

Emma- Lee talar om varför det är bra med "ätardagar"

Varför ska man ha ätardagar/höjardagar när man "går på diet"? Ofta så tänker man att det skulle vara bättre att hålla sig till sin minusdiet hela tiden för att få bästa resultat, men faktum är att man många gånger tjänar på att ha en eller två ätardagar/höjardagar i veckan. Och varför det?

Jag vill börja med att påpeka att det man BÖR sträva efter är inte en viktminskning utan en fettminskning. En viktminskning är egentligen inte så svårt att uppnå, fungerar ofta med dessa extremdieter. Till en början. Men dessa leder till att man tappar en hel del muskler och får en lägre basalförbränning och det leder i sin tur ofta till en viktuppgång, mindre muskelmassa och mer fettmassa. Å det är väl inget att sträva efter? Det man strävar efter är väl en kropp man är nöjd med, inte en siffra på vågen? Så hur minskar min på fettet då? Jo - i första hand genom träning! Och en LITEN minskning av energiintaget.

Men, en minskning av energiintaget leder nästan alltid till en minskad ämnesomsättning/förbränning i längden så för att "lura" kroppen att ha kvar sin höga förbränning så höjer man energiintaget en-två gånger i veckan så den inte riktigt hinner ställa in sig på en lägre förbränning. Det är ett bra mycket bättre alternativ till att hela tiden behöva minska på energiintaget för att kroppen börjar spara på energin ;-D. Så - en liten minsking av energiintaget, ökning av träningsintensiteten och en och annan ätardag kan göra underverk för fettförbränningen ;-D.


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0